|
SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH
|
batony po release |
Autor |
Wiadomość |
coochma
Początkujący

|
Wysłany: Nie 04 Mar, 2007 17:20 batony po release
|
|
|
Witam wszystkich serdecznie,
mam taki temat:
chciałbym stworzyć stronkę, która ma menu i poniżej pole ładowania podstron (wiem, że ameryki nie odkryłem i każda stronka mniej więcej na tym polega). Menu ma być proste, choć animowane, po naciśnięciu na dany przycisk ten przycisk ma zjeżdżać poniżej dolnej linii menu i się tam zatrzymać, ponieważ poniżej ma być załadowana na tej samej stronie w okienku przypisana temu guzikowi podstrona.
I tu już mam problem, ponieważ nie wiem jak to zrobić, aby guziczek się przesunął i sobie został.
Druga rzecz to chciałbym, aby po kliknięciu na inny przycisk w menu ten baton, który był na dole wjechał na swoje miejsce i dopiero wtedy ten, który był kliknięty zjechał na dół (no i oczywiście załadowała się strona przypisana kolejnemu guzikowi).
Guzików ma być 8, a zatem musi być pewnie jakiś warunek, który będzie chował wysunięty guzik do menu.
Czy ktoś może wie jak zrobić takie menu i przy okazji jak załadować podstronki do okienka na stronie głównej?
Z góry dziękuję za pomoc
Nie udało mi się znaleźć w opcji szukaj odpowiedzi na pytanie dotyczące budowy takiego menu.
pzdr |
|
|
|
 |
Seb
Ekspert

Pomógł: 28 razy Wiek: 43 Dołączył: 09 Paź 2005 Posty: 591 Skąd: takie pytanie?
|
|
|
|
 |
coochma
Początkujący

|
Wysłany: Nie 04 Mar, 2007 19:34
|
|
|
Dzięki, ale to jest odpowiedź na tylko jedno moje pytanie, a obawiam się, że przy podanej konstrukcji problem jest dość zintegrowany.
Podany przykład pomoże mi opuścić guzik i go tam zostawić, pytanie teraz co aby chować go po naciśnięciu innego (jednego z ośmiu, ale tak czy inaczej zawsze jestem do przodu |
|
|
|
 |
Seb
Ekspert

Pomógł: 28 razy Wiek: 43 Dołączył: 09 Paź 2005 Posty: 591 Skąd: takie pytanie?
|
Wysłany: Nie 04 Mar, 2007 19:40
|
|
|
http://swish.wodip.opole....opic.php?t=2180 zassij załącznik-odnośnie ładowania
podstron
[ Dodano: Nie 04 Mar, 2007 20:03 ]
coochma napisał/a: | a obawiam się, że przy podanej konstrukcji problem jest dość zintegrowany.
| ee tam
Cytat: |
co aby chować go po naciśnięciu innego (jednego z ośmiu, ale tak czy inaczej zawsze jestem do przodu |
use skryptu na framki stop i danego potrzebnego pojawiającego się oraz wyłączenie innych 7 menu w tym czasie.
do menu potrzebnego skrypt onLoadMovie z danym doładowaniem i będizesz miał super podstawy do wykonania tego co chcesz fakt jesteś do przodu |
|
|
|
 |
coochma
Początkujący

|
Wysłany: Nie 04 Mar, 2007 23:24
|
|
|
No cóż, prawdę mówiąc nie wykorzystałem powyższych porad, które chyba mnie przerosły albo nie do końca były zastosowywalne. Na szczęście wpadłem sam na najprostsze rozwiązanie, wykorzystując właściwie tylko nextframe i telltarget.
Kwestia ładowania podstron na głównej stronie też nie zadziałała, bo musiałem wykorzystywać levele, a nie sprity, na co w sumie trafiłem przypadkiem.
Tak czy inaczej dzięki za tempo reakcji i próby pomocy!
Dla zainteresowanych wklejam efekt rozwiązania problemu tu |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.11 sekundy. Zapytań do SQL: 11 |
|
|