|
SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH
|
problem z przyciskiem |
Autor |
Wiadomość |
mayol
Bywalec
|
Wysłany: Pon 18 Kwi, 2005 08:28 problem z przyciskiem
|
|
|
Witam
Mam takie pytanie czy da sie zmusic przycisk do pracy tzn. mam zrobione menu w ktorym jest kilka przyciskow np przycisk 1, przycisk 2, przycisk 3 , przycisk4 w takiej wlasnie kolejnosci maja sie ladowac na stronie i tak sie laduja , ale chcialbym aby po kliknieciu na przycisk np.3 wchodzil on na miejscen przycisku nr1 a nr jeden zajmowal miejsce przcisku nr 3 i tak samo z innymi ale zeby zawsze po klikneciu na ktorykolwiek przcisk tzn nr2,3,4 ladowal on w miejscu nr 1 a nr jeden zajmowal miejsce tego wskazanego .
Mam zrobine przciski i za pomoca move wiem jak je przsowac , tzn klikam na nr np.3 i on wchodzi na miejsce nr 1 ale gdy puszczam ten przycisk tzn przycisk myszki to on wraca na swoje miejsce a chcialbym aby pozostal tam gdzie byl w momencie klikniecia na niego tzn na pozycji przyscisku nr1.
pozdrawiam |
|
|
|
|
tAboon
Ekspert tAboon
Pomógł: 14 razy Wiek: 40 Dołączył: 27 Lut 2005 Posty: 539 Skąd: Kielce
|
Wysłany: Pon 18 Kwi, 2005 12:40
Moje WWW: www.skocz.pl/taboon |
|
|
Ładne zadanie sobie wymyśliłeś do stworzenia. Polecam w takim wypadku każdego batona zgrupować jako sprajt. W batonie numer 1 (który jest juz w sprajcie) na lini czasu STOP. Po STOP'ie np.: jakieś 5 klatek później play i wstawić mu efekt MOVE i przesunięcie w dane miejsce np.: w miejsce batona numer 2. Po tym przesunięciu znów zrobić mu STOP i znów parę klatek później PLAY, wstawić efekt MOVE i przesunięcie w miejsce batona numer 3. Dla batona numer 4 zrobić to samo.
W każdym batonie 2 3 4 podobnie jak dal batona numer 1 wstawić STOP potem Play wstawić efekt move do przesunięcia w miejsce batona numer 1. oraz napisać odwołanie do batona numer 1 aby przesunął się w miejsce daneog batona naciskanego. Przykład załączam do pobrania.
[ Dodano: Nie 08 Maj, 2005 21:47 ]
Uznaje temat za zamknięty |
_________________ Pozdrófka
"Student, który się uczy wszytskiego, nigdy nie będzie mądry"
na gg nie pomagam.
Zajrzyj czasem do Regulaminu
Jak mądrze zadawać pytania
Polecenie SZUKAJ to nie boli
SWiSHmax build 09-2004 |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.2 sekundy. Zapytań do SQL: 15 |
|
|