|
SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH
|
[SwishMax} wygaszenie/efekt na koncu - swishMax |
Autor |
Wiadomość |
deINO
Początkujący
|
Wysłany: Czw 27 Sty, 2005 01:52 [SwishMax} wygaszenie/efekt na koncu - swishMax
|
|
|
robie prezentacje. jest glowne menu z linkami do scen. w scenie jest do przewiniecia tekst. kiedy pojawia sie scena, elementy laduja sie za pomoca efektow roznych. na dole mam button do powrotu do menu.
pytanie brzmi :
co wstawic, aby po kliknieciu na button powrotu do spisu tresci cala tresc (zawartosc aktualnej strony) wygasila sie w jakis efektowny sposob, albo moc uzyc do tego jakiegos efektu ? bo aktualnie to to po prostu znika, a to nie wyglada anii troche efektowanie..
wystarczy, zeby nawet fade out'owalo sie..
kombinuje od 30 minut i nie moge nic znalezc.. jakies sugestie??? w scenie sa duszki, pola tekstowe oraz obrazki.. moze na raz znikac..:-)
THX & TIA
[ Dodano: Czw Sty 27, 2005 8:03 pm ]
zle to opisalem wiem ze sa efekty, ale jak to wstawic, zeby dopiero po kliknieciu na button wszystko zaczelo sie zwijac :-)
przykladowy rozdzial tutaj
tzn. - gdzie na timeline/outline kliknac i co dodac... ?
[ Dodano: Czw Sty 27, 2005 8:04 pm ]
zle to opisalem wiem ze sa efekty, ale jak to wstawic, zeby dopiero po kliknieciu na button wszystko zaczelo sie zwijac :-)
przykladowy rozdzial tutaj
tzn. - gdzie na timeline/outline kliknac i co dodac... ?
ps.
pisze nowy, bo nie widze opcji edytuj |
|
|
|
|
Henio
Bywalec
|
Wysłany: Pią 25 Mar, 2005 19:48
|
|
|
zrob cos tam co chcesz nadaj temu efekt znikający zmień w sprajta a na koncu to wszytko zmien w przycisk |
|
|
|
|
tAboon
Ekspert tAboon
Pomógł: 14 razy Wiek: 40 Dołączył: 27 Lut 2005 Posty: 539 Skąd: Kielce
|
Wysłany: Sob 26 Mar, 2005 12:42
Moje WWW: www.skocz.pl/taboon |
|
|
Polecam zrobic batona na głównej linii czasu, a całośc która ma efektownie znikać polecam zgrupować jako sprajta i w nim dać STOP w klatce 1 w klatce 2 dac PLAY dać efekt dla całości po zakończeni np.: FADE OUT dać STOP.
W batonie przypisać :
on (press) {
adres_do_sprajta.gotoAndPlay(2);
}
wtedy po kliknięciu an teog batona rozpocznie się efekt FADE OUT całości i się sprajt zatrzyma.
Pozdrófka
[ Dodano: Nie 24 Kwi, 2005 22:39 ]
Z treści postów wnioskuję, iż temat zamknięty. |
_________________ Pozdrófka
"Student, który się uczy wszytskiego, nigdy nie będzie mądry"
na gg nie pomagam.
Zajrzyj czasem do Regulaminu
Jak mądrze zadawać pytania
Polecenie SZUKAJ to nie boli
SWiSHmax build 09-2004 |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.11 sekundy. Zapytań do SQL: 14 |
|
|