wybieranie z menu |
Autor |
Wiadomość |
lukas0816
Bywalec

|
Wysłany: Czw 04 Maj, 2006 14:28 wybieranie z menu
|
|
|
Witam. Mam uno problemo z menu w swish-u. Mam sobie dwa pliki: powiedzmy 1.swf i 2.swf. w 1.swf mam podstawowe menu. Jest to pare buttonów z ktorych kazdy za pomoca
Kod: |
on (press) {
getURL()
}
|
odnosi sie do jakiegos pliku php i go wyswietla w odpowiednim miejscu na stronie. Problem polega na tym, ze jeden z tych buttonow musi sie odnosic do innego pliku swf i jest nim wlasnie 2.swf czyli poprostu zamiast plik php ma sie wyswietlic to co jest w 2.swf.
Kod: |
on (press) {
getURL("2.swf","main")
}
|
Gdzie main to nazwa ramki gdzie sie ma to wyswietlic.
Z tym, ze gdy klikam na niego jak juz mam zaladowana stronke to wyskakuje mi tylko opcja zapisz jako... 2.swf i nic wiecej sie nie dzieje. Na lokalnym serwerze na moim kompie wszystko gralo ale teraz gdy wrzucilem to na serwer to wywala sie takie cos. Jak to obejsc? Moze ktos wie?? Z gory dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam, Lukasz. |
|
|
|
 |
stefcio
Ekspert

Pomógł: 24 razy Wiek: 33 Dołączył: 14 Lut 2006 Posty: 530 Skąd: wawa
|
Wysłany: Czw 04 Maj, 2006 15:16 odp
|
|
|
nie wiem czy to pomoze ale czy w grt url dales pelny link ( http://strona.domena/folder/plik.swf) czy tylko już lokalnie??
Moze to pomoc a jak nie to poproboj zrobic w jednym swf albo zrob loadMovie(adres pliku) |
_________________ Stefan
Kliknij na przycisk Pomógł--jak ci pomogłem:)) |
|
|
|
 |
^romekrtk

Pomógł: 28 razy Wiek: 37 Dołączył: 23 Lut 2005 Posty: 338 Skąd: Gryfice
|
Wysłany: Czw 04 Maj, 2006 21:16
|
|
|
ten drugi kod powinien wygladac mniej wiecej tak: Kod: | on (press) {
main.loadMovie("2.swf");
}
|
|
|
 |
lukas0816
Bywalec

|
Wysłany: Pią 05 Maj, 2006 09:29
|
|
|
Witam. Ano probowalem obydwoch metod ale niestety nadal nie chce to mi dzialac. Probowalem z pelna sciezka dostepu typu http:// itd... i na rozne inne sposoby ale nic to nie dalo. Zreszta zobaczcie sami: www.bikesquad.forall.pl (stronka jest jeszcze w budowie) Z lewej strony sa sobie firmy i kazdy odnosnik wywoluje inny plik php ktory ma sie wyswietlac w okienku obok oprocz tego na samej gorze czyli Campagnolo ktory ma wywolac plik *.swf. Jesli ktos ma jeszcze jakies pomysly to prosze o podpowiedz. W jednym swf chyba nie da rady tego zrobic chociaz nie wiem bo jak widac to raczej raczkuje narazie w swish-u:) Pozdrawiam, Lukasz |
|
|
|
 |
^buber

Pomógł: 18 razy Wiek: 50 Dołączył: 29 Sty 2006 Posty: 116 Skąd: LOL
|
Wysłany: Pią 05 Maj, 2006 09:48
|
|
|
nie czaje tylko jednego dlaczego nie otwierasz w ramce pliku html, ktory stworzyl swish, z tagiem object(no z swf'em) ? tylko link bezposrednio do swf? |
|
|
|
 |
Zbeerladen
Początkujący

|
Wysłany: Sob 06 Maj, 2006 20:50
|
|
|
Jeśli chodzi o to to ja robie to tak:
Tam gdze jest menu w html dodaje
<script language="JavaScript">
<!-- hide
function load(url) {
parent.main.location.href= url;
}
// -->
</script>
a w samym bottonie daje :
on (release) {
javascript("load('pierwszy.htm')");
}
main - nazwa ramki |
|
 |
lukas0816
Bywalec

|
Wysłany: Nie 07 Maj, 2006 08:31
|
|
|
Ok. Dzieki za pomoc wszystkim. Zrobilem narazie to tak jak napisal buber i dziala:) Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
|