Pozycjonowanie strony w Swish Max |
Autor |
Wiadomość |
lord_Weiss
Ekspert
Pomógł: 4 razy Wiek: 43 Dołączył: 06 Lip 2005 Posty: 213 Skąd: Łodź
|
Wysłany: Sro 05 Kwi, 2006 16:16 Pozycjonowanie strony w Swish Max
|
|
|
Witam,
Zastanawiam się jakie techniki należy zastosować żeby odpowiednio wypozycjonować stronę naszą w wyszukiwarkach internetowych. Jaki Wy stosujecie metody? Bo to jest troszeczkę inaczej niżli w stronach robionych kiedyś tam w html`u - np. zupełnie odpada nam jakgdyby sekcja Body na którą (szczególnie początek) część wyszukiwarek zwraca uwagę.
Może znacie jakieś ciekawe informacje n aten temat w internecie, jakieś kursy, czy też jakąś książkę na ten temat polecacie?
Pozdrawiam
[ Dodano: Czw 06 Kwi, 2006 16:32 ]
No więc zakupiłem booka wyd. Helion "Pozycjonowanie w wyszukiwarkach internetowych" naprawdę świetna pozycja poza samym głównym tematem także sporo jest informacji o web marketingu. Cena coś koo 40 pln ,
[ Dodano: Nie 09 Kwi, 2006 11:41 ]
Naprawdę ciężka sprawa z tym pozycjonowaniem we Flashu strony są naprawdę piękne ale problem tkwi każdy wie gdzie |
|
|
|
|
maribt
Pomógł: 5 razy Wiek: 38 Dołączył: 23 Kwi 2005 Posty: 366 Skąd: Lublin
|
Wysłany: Sro 19 Kwi, 2006 18:43
|
|
|
1. słwoa kluczowe w descrition i keywords
2. linki, linki i jeszcze raz linki zewnętrzne ze słowem kluczowy w anchorze
Nie przejmuj się, że strona jest we flashu, ja pozycjonuję stronę całą we flashu bez żadnego contentu i jest na bardzo konkurencyjne słowo wyżej niż strony w całości napisane w html'u z contentem od góry do dołu. |
_________________ http://www.bykom-stop.avx.pl |
|
|
|
|
SPIDER
Specjalista
Pomógł: 3 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 121 Skąd: Opole
|
Wysłany: Sro 19 Kwi, 2006 19:27
Moje WWW: www.kniec.pl |
|
|
a jak przyspieszyc dodanie strony w googlach? Troche sie ociagają z dodawaniem nowych adrsów do katalogu, czy opróćz linków na innych stronach cos moze pomóc ? |
_________________ "Jeśli myślisz,że jesteś zbyt mały by coś zmienić ,spróbuj zasnąć z komarem latającym nad uchem" |
|
|
|
|
nugatt
Pomógł: 75 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Maj 2005 Posty: 1389 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Sro 19 Kwi, 2006 19:35
|
|
|
robocik z google nie patrzy już chyba na keywords |
_________________ tomekf /// swishmaxxx |
|
|
|
|
maribt
Pomógł: 5 razy Wiek: 38 Dołączył: 23 Kwi 2005 Posty: 366 Skąd: Lublin
|
Wysłany: Czw 20 Kwi, 2006 20:56
|
|
|
nugatt napisał/a: | robocik z google nie patrzy już chyba na keywords |
patrzy
SPIDER umieść sobie linka na stronie o wysokim PAGE RANKU, a googlarka zaidexuje Twoją stronę max. w 2 dni. |
_________________ http://www.bykom-stop.avx.pl |
|
|
|
|
muchar81
Bywalec
|
Wysłany: Czw 26 Lip, 2012 08:53
|
|
|
Witam
Utworzyłem pierwszą swoja stronę we flashu i zauważam że mimo przeedytowania pliku html dodanie keywordsów, poprawienie metatagów strona spada w wynikach wyszukiwania google. Wcześniej ta sama strona utworzona tylko w htmlu była odnajdywana najdalej na 3 miejscu na pierwszej stronie. Czy spadająca tendencja wyszukiwania strony jest spowodowana tym że strona jest wykonana we flashu?
Czy jeśli zrobię stronę startową w czystym htmlu, i z niej odnośnik do postaci flash uzyskam poprawę rankingu strony?
Mówiąc o wyszukiwaniu mam na myśli wyszukiwanie hasłami a nie po nazwie strony np. naprawa cd koszalin |
|
|
|
|
Neutron
Bywalec
|
Wysłany: Czw 26 Lip, 2012 15:18
|
|
|
Strona spada bo zaszły na niej zmiany, poczekaj około tygodnia wahania te powinny się unormować i dopiero będziesz mógł wydać ostateczny werdykt.
Proponuję trochę zdobyć linków pozycjonujących zwrotnych w tym czasie
PS.
Roboty google już bardzo dobrze sobie radzą ze stronami flash. |
_________________ |Modyfikacje phpbb3||Skrypty PHP|Forum Komputerowe| |
|
|
|
|
|