|
SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH
|
[SwishMax] Sprite, jak to zrobić poprawnie? |
Autor |
Wiadomość |
Marek
Gość
|
Wysłany: Wto 25 Sty, 2005 09:19 [SwishMax] Sprite, jak to zrobić poprawnie?
|
|
|
Witam,
Mam taki problem zrobilem sobie banerek w swishu i trochę się długo ściągał więc dałem preload w pierwszej scenie.
Treść głównej sceny gdy ją poprzedziłem sceną z preloadem zatrzęła się dziwnie zachowywać . W planie miałem żeby filmik trwał 70 klatek wracał do pierwszej klarki i tak w koło, a w spricie miałem ukrytą animacje na 200 klatek, tak żeby animacja ukryta w spritcie odtwarzana była niezależnie od tego co się dzieje w scenie(na 3 pętle głównej animacji jedna pętla sprita). Jednak gdy wstawilem scenę z preloadem sprite zatrzął się kwasić - bo po preoladzie scenka odtwarza się normalnie oprócz sprita w którym odtwarza się pierwsze 70 klatek. Co może być nie tak??
Pzdr
Marek |
|
|
|
|
rash
Praktyk
Pomógł: 2 razy Dołączył: 24 Mar 2005 Posty: 23 Skąd: Poznań
|
Wysłany: Czw 24 Mar, 2005 19:30
|
|
|
podczep swi zobaczymy
ale byk jest gdzies tutaj:)
Kod: | onFrame (konec sceny) {
gotoSceneAndPlay("scena po preloader",1);
} |
jesli masz cos takiego |
_________________ == Pozdrawiam RaSh == |
|
|
|
|
tAboon
Ekspert tAboon
Pomógł: 14 razy Wiek: 40 Dołączył: 27 Lut 2005 Posty: 539 Skąd: Kielce
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.17 sekundy. Zapytań do SQL: 13 |
|
|