Motyl w Chroma X' SWiSHsite - ehhh |
Autor |
Wiadomość |
Metatron
Początkujący
|
Wysłany: Sro 23 Mar, 2005 00:31 Motyl w Chroma X' SWiSHsite - ehhh
|
|
|
Jak można zrobić takiego motyla jak w - 'Chroma X' SWiSHsite" .
Jak poradzić sobie z cieniem zwierzaka ?
Jak animować ruch skrzydeł - czyżby umiejętne nadanie ruchu dwóm wycinkom skrzydełek Jeśli tak to w jaki sposób można zmienić ich kont ?- gdyż w czasie animacji zmienia się on gdy skrzydła są w górze..
[ Dodano: Sro Mar 30, 2005 12:01 pm ]
Roland... mam taki mały problemik i nie wiem jak go rozwiązać. Zrobiłem tego motylka - lecz nie wiem jak zrobić efekt by - po najechaniu na niego kursorem, motylek szybciej machał skrzydełkami... Jak to przyspieszyć ? Zrobić jakiś oddzielny sprite |
|
|
|
|
Mariusz [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 02 Kwi, 2005 01:28
|
|
|
Witam.Tak skrzydełka trzeba bardzo starannie wyciąć,zapisać najlepiej w formacie *png i też starannie wkleić motylowi w Swishu,następnie nadać im "motion path" lecz na końcu tego efektu zmienić ich kąt cały czas uważając aby nie oddzieliły się nawet na trochę.Powinno ci wyjść coś takiego: LINK
Pozdr PS a jeśli chcesz zmienić ruch skrzydeł to musisz podpiąć je pod buttony i nadać jakiś ruch lub efekt |
|
|
|
|
Metatron
Początkujący
|
Wysłany: Czw 14 Kwi, 2005 00:56
|
|
|
Taaak edycja ruchu w programie swish, to koszmar jeśli chodzi o utrzymanie punktów odniesienia...
Nooo to teraz pytanie za 1000 punktów
Powiedz mi - jak u licha zrobiłes cień pod motylkiem ? |
|
|
|
|
Mariusz [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 23 Kwi, 2005 15:57
|
|
|
Nadałem cień obiektowi wcześniej.W Paint Shop zakładka: Effects/3d effects/Drop_Shadow ..jeśli cię to ratuje.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
maribt
Pomógł: 5 razy Wiek: 38 Dołączył: 23 Kwi 2005 Posty: 366 Skąd: Lublin
|
|
|
|
|