SWiSH Forum Strona Główna SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
muzyka
Autor Wiadomość
Pinio
Praktyk

Wysłany: Pon 30 Paź, 2006 09:19   muzyka

Witam.
Mam 4 sceny, nie wiem jak zrobić podkład dźwiękowy tak aby po wczytaniu pierwszej sceny rozpoczęło się jego odtwarzanie, nie było przerywane przy przechodzeniu do następnych scen i jeszcze jedno - po wyłączeniu dźwięku w np. 1 scenie dźwięk nie włoczył się w 2 scenie.
Jeśli ktoś wie jak to zrobić to proszę o pomoc.

Pozdrawiam

^romekrtk 

Wysłany: Pon 30 Paź, 2006 10:55   

nie wiem jak to rozwiazac ale na twoim miejscu zrobil bym to troszke inaczej zrobil bym te sceny bez muzyki zapisal w swf i utworzyl nowa animacje swf do ktorej bedzie wczytywana ta poprzednia tyle ze w tej nowej dasz odtwarzanie dzwieku. wynikiem bedzie to ze muzyka bedzie nieprzerwanie a zmiana scen bedzie przebiegac sprawnie. nie wiem moze sa latwiejsze sposoby ale ja widze to wlasnie tak

dzikul 
Bywalec

Wysłany: Pon 30 Paź, 2006 10:59   

Hej:)

Zalaczam Ci plik.. Przejrzyj go, a na pewno sie zorientujesz jak trzeba to zrobic.. Gdyby cos, to pytaj:)

Pozdr:)

Ehh.. nie moge zalaczyc pliku chyba.. w kazdym badz razie.. mniej wiecej tak sie sprawa ma:

1. Ustawiasz playsound() dla pliku np w 1 klatce 1wszej sceny..
2. Dajesz przycisk do sceny 2giej, 3ciej czy 4tej.
3. Ze scen 2giej 3ciej i 4tej dajesz przycisk, zeby odtwarzal scene1 ale od klatki 2giej (bo w 1wszej masz playsound() i odtwarza ci muzyczke..)

To w sumie wszystko.. u mnie dziala.. :)

Pinio
Praktyk

Wysłany: Pon 30 Paź, 2006 12:06   

dzikul napisał/a:
Hej:)

Zalaczam Ci plik.. Przejrzyj go, a na pewno sie zorientujesz jak trzeba to zrobic.. Gdyby cos, to pytaj:)

Pozdr:)

Ehh.. nie moge zalaczyc pliku chyba.. w kazdym badz razie.. mniej wiecej tak sie sprawa ma:

1. Ustawiasz playsound() dla pliku np w 1 klatce 1wszej sceny..
2. Dajesz przycisk do sceny 2giej, 3ciej czy 4tej.
3. Ze scen 2giej 3ciej i 4tej dajesz przycisk, zeby odtwarzal scene1 ale od klatki 2giej (bo w 1wszej masz playsound() i odtwarza ci muzyczke..)

To w sumie wszystko.. u mnie dziala.. :)

Dzięki! Jakie proste.

romekrtk=> twój patent też by zadziałał :)

Pozdrawiam

[ Dodano: Pon 30 Paź, 2006 12:23 ]
dzikul napisał/a:

Można również, zamiast z kolejnych scen dawać przyciski do 2giej klatki 1wszej sceny w Sound Efect zaznaczyć "Don't ply sound if it is already plying".

dzikul 
Bywalec

Wysłany: Pon 30 Paź, 2006 14:10   

Za nie ma co:)

Nie wiem czy romka sposob by zadzialal, pewnie tak, ale ten co podalem jest chyba najprostszy..
Co do "Don`t play.." - sluszna uwaga:)

Pozdr:):)

Pinio
Praktyk

Wysłany: Pon 30 Paź, 2006 14:45   

No właśnie, w moim przypadku był najszybszy.
Chętnie umieścił bym jeszcze taie ruchome paseczki - wykres, ale nad tm muszę popracować, bo jak po wyłączeniu podkładu w jednej scenie przejdę do innej sceny to one się zowu włączają.
Tu sprawdził by się moim zdaniem sposób Romka

aga.z. 
Początkujący

Wysłany: Wto 31 Paź, 2006 13:17   

Witam,
a ja mam problem z muzyką na całym serwisie, tzn za każdym razem kiedy ładuje sie nowa strona czy podstrona utwór muzyczny leci od początku (no bo od nowa ładuje sie dany plik). JAK ja mam zrobić żeby muzyka grała sobie bez wzgledu na przechodzenie ze strony na stronę i żeby mozna w dowolnym momecie ją wyłączyć i ponownie włączyć bez nachodzenia się utworów gdy scena idzie od początku.
www.axelpvc.pl - tu mozna podejrzeć a raczej podsłuchać o co mi chodzi :-)

POMOCY! kombinowałam już w różny sposób
PROSZĘ o rzeczową i prostą podpowiedź :-) )) :-

^romekrtk 

Wysłany: Wto 31 Paź, 2006 13:31   

aga.z., w twoim przypadku nieda sie moim zdaniem nic zrobic poniewaz kazda scene osadzilas na innej podstronie html powinnas najlepiej wszystko zlaczyc w jedna animacje swf albo tak jak pisalem wczesniej wlasnie utworzuc glowną animacjew ktora byly by wczytywane poszczegolne podstrony ale juz nie html tylko swf.

aga.z. 
Początkujący

Wysłany: Wto 31 Paź, 2006 13:53   

Hmmm, no tak ale co z dowolnym zatrzymywaniem się muzyki, niezależnie od sceny ale żeby można było ją włączyć i wyłączyć kiedy się chce? :roll:

^romekrtk 

Wysłany: Wto 31 Paź, 2006 14:07   

no na tych swoich podstronach masz wlaczanie i wylaczenie muzyki.. poprostu z nich to skasowac a wstawic w glowny swf tak jak pisalem wyzej. podstrony by sie zmianialy ale glowny plik swf byl by ciagle widoczny i by sie niezmianial wiec manipulowanie w nim muzyka bylo by prostrze.

aga.z. 
Początkujący

Wysłany: Wto 31 Paź, 2006 14:18   

No nie wiem , czy da sie to zrobić w taki sposób do moich stron, bo kazda jest inna i nie wiem jak by się miały ładować poszczególne elementy a niektóre byc na stałe jak np. ranka czy logo :roll:

^romekrtk 

Wysłany: Wto 31 Paź, 2006 14:23   

wes mi wyslij na maila romekrtk@tlen.pl swoja strone cala ale w plikah html i swf byz swi to pokaze ci oco mi chodzi ok?

Odpowiedz do tematu