|
SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH
|
sprajty |
Autor |
Wiadomość |
budzyk
Bywalec
|
Wysłany: Nie 08 Paź, 2006 21:37 sprajty
|
|
|
otoz moje problemiwo:
mam sobie sprajta.
w pewnym momencie tegoz jest stop.
za stopem znajduje sie jakas akcja,
w pewnym momencie filmu, zostaje plejsniety sprajt, i dolatuje do momentu STOP
w innym miejsuc strony mam przycisk, ktory pokazuje sie tylko, jesli jest widoczny sprajt, i jest juz w miejscu Stopu.
i chciałbym, aby po kliknieciu tego przycisku, sprajt poleciał dalej, przeskakujac STOP. za stopem zrobiłem label, tylko nei wiem, jak sie do enigo odwołać... da rade jakoś? |
|
|
|
|
Piotrek
Doradca
Pomógł: 4 razy Wiek: 40 Dołączył: 01 Sie 2006 Posty: 69 Skąd: Krakow
|
Wysłany: Pon 09 Paź, 2006 07:58
|
|
|
nie jestem do konca pewien, ale chyba wiem jak to zrobic. dajesz sobie na dopisywanie skryptu do guzika i add script/events/button/on press/ a potem add script/movie control/go to and play/go to and play label/ w sumie powinno chyba wystarczyć
Kod: |
on (press) {
Twoj_sprajt.gotoAndPlay("Twoj_label");
}
|
chodzi o cos takiego, potestuj |
|
|
|
|
budzyk
Bywalec
|
Wysłany: Pon 09 Paź, 2006 16:09
|
|
|
dziekóweczka, probowałem na wiele sposobów, ten Twój troszke mnie naprowadził, dokładniej przed nazwa sprajta zrobiłem _root. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.12 sekundy. Zapytań do SQL: 13 |
|
|