poruszanie sie sprite... pmocy |
Autor |
Wiadomość |
Piotrek
Doradca
Pomógł: 4 razy Wiek: 40 Dołączył: 01 Sie 2006 Posty: 69 Skąd: Krakow
|
Wysłany: Wto 03 Paź, 2006 21:22 poruszanie sie sprite... pmocy
|
|
|
Witam,
jak sie domyslam temat byl juz oklepywany tysiace razy, tylko ze ja nie wiem jak wpisac na wyszukiwanie zeby uzyskac odpowiedzi...
chodzi o to zeby po najechaniu na jakis element sprite sie przemieszczal. cos w rodzaju:
on (rollOver) {
"przesuń element DD do pozycji x=123"
}
chodzi mi o to aby najechanniem wywolywac reakcje w polozeniu sprite i nie mam pojecia jak to zrobic... bardzo prosze o w miare mozliwosci szybka pomoc :(:(:(
z gory dzieki. |
|
|
|
|
^sl01k
Pomógł: 42 razy Wiek: 28 Dołączył: 15 Lis 2005 Posty: 355 Skąd: Trójmiasto
|
Wysłany: Czw 05 Paź, 2006 12:29
Moje WWW: cześć prac w stopce :) |
|
|
masz swojego sprita nazwijmy go srite_wlasciwy
utworz nastepnego sprita powiedzmy sprite_matka i do sprita_matka włoz sprita_własciwego naloz na niego efekt move w wlasciwosciach ustaw sobie gdzie ma isc i w pierwszej klatce daj stop i po efekcie mowi tez i on rollover czy cos tam daj go to nextflame a po ostatnim stopie daj goto flame 1. powinno dzialac |
_________________ mam 12 lat i dopiero się uczę
http://sl01k.cal.pl/portfolio/
http://fachowo.co |
|
|
|
|
Piotrek
Doradca
|
Wysłany: Pią 06 Paź, 2006 21:29
|
|
|
niestety ten numer nie przejdzie, to poprostu nie dziala, tzn dziala dobrze, do kiedy nie proboje z tego zrobic menu... , chyba ze masz jakis plik z strasznie prostym menu, do totalnego ignorana w skryptach, bylbym wdzieczny |
|
|
|
|
Seb
Ekspert
Pomógł: 28 razy Wiek: 42 Dołączył: 09 Paź 2005 Posty: 591 Skąd: takie pytanie?
|
Wysłany: Pią 06 Paź, 2006 23:44
|
|
|
witaj,
wczoraj znalazłem gdzieś w gąszczu forum takie oto proste ale ruchome menu, niestety nie potrafię zlokalizować teraz miejsca, więc zamiast link'a dołączam pliczek- mam nadzieję, że pomoże Ci w dzialaniu.
pozdrawiam
powodzenia
sieć skręcona działa |
|
|
|
|
Piotrek
Doradca
|
Wysłany: Nie 08 Paź, 2006 13:39
|
|
|
niestety nie tego poszukuje, ale chyba sobie cos z tego zrobie, mam pomysla delikatnego jak ten skrypt przerobic tak zeby byl moim menu :] |
|
|
|
|
|