Satia |
Autor |
Wiadomość |
Mariusz [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 07 Mar, 2005 23:18 Satia
|
|
|
Kolejna moja stronka Ps.jeszcze jest troche poprawek do zrobienia.Pozdr
Link |
Ostatnio zmieniony przez Mariusz Wto 24 Maj, 2005 21:20, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
bulion
Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Sty 2005 Posty: 269 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: Wto 08 Mar, 2005 07:47
|
|
|
Ciekawy projekt. Prosto i na temat, przejrzyście. Dobra robota choć tak jak wspomniałeś, wymaga jeszcze drobnych poprawek. |
|
|
|
|
tAboon
Ekspert tAboon
Pomógł: 14 razy Wiek: 40 Dołączył: 27 Lut 2005 Posty: 539 Skąd: Kielce
|
Wysłany: Czw 10 Mar, 2005 23:27
Moje WWW: www.skocz.pl/taboon |
|
|
hmmm, pomysł fajny, mi sie podoba w 75%, jest okej, jak sam napisałeś porpawki (TAK), ale moze z tłme czegoś się nie da zrobic?? bo się cholernie długo ładuje, na sztywnym łączu nie za bardoz chce się czekać. Poza tym okej, Tylko moze muzik troszke inny i equalizer troszke rozbudowac o 3 kolumny i bedzie git,
pozdrofka |
_________________ Pozdrófka
"Student, który się uczy wszytskiego, nigdy nie będzie mądry"
na gg nie pomagam.
Zajrzyj czasem do Regulaminu
Jak mądrze zadawać pytania
Polecenie SZUKAJ to nie boli
SWiSHmax build 09-2004 |
|
|
|
|
Mariusz [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 15 Mar, 2005 23:33
|
|
|
Equalizer musi być w miare skromny,a co do ładowania sie strony ...własnie tego nie moge rozgryść plik ma 384 kb ( cos koło tego) wszystko już jest zmienione,nawet muza została przekonwertowana do rmvb aby nie zajmowała dużo miejsca i nadal dlugo sie ładuje.Inne moje strony czasem są 2-3 razy większe,lecz strony te ładują się stopniowo i natychmiast prawie widać coś niecoś,a więc zajmują już czymś oko od samego początku.Hmm Moze usunąc preloader ? |
|
|
|
|
Metatron
Początkujący
|
Wysłany: Sro 23 Mar, 2005 09:33
|
|
|
A ja mam pytanie .. wiem że to nie jest odpowiednie miejsce, ale chciałbym utrzymać wątek.. Co to jest "rmvb" Jakim programem można dokonać konwersji do tego pliku? Dużo oszczędza się miejsca używając tego formatu? |
|
|
|
|
Mariusz [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 23 Mar, 2005 10:53
|
|
|
Do konwersji plików mp3,wave,avi,mpeg etc na rmvb uzywam programu "Easy real Media producer" który zmniejsza wyzej wymienione rodzaje plików co najmniej o połowe,bez utraty jakości.Podaje adres url,gdzie jest wszystko szczegółowo rozpisane.Pozdr Ps na tej stronce jest opis konwersji filmu tylko,ale identycznie konwertuje sie pliki dźwiękowe.LINK |
Ostatnio zmieniony przez Mariusz Sro 23 Mar, 2005 13:02, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
roland
Site Admin Roland Zimek
Wersja SWiSH: Max4
Pomógł: 31 razy Wiek: 57 Dołączył: 21 Sty 2005 Posty: 424 Skąd: Opole
|
Wysłany: Sro 23 Mar, 2005 12:16
|
|
|
Coś chyba nie tak z linkiem, bo się nie otwiera |
|
|
|
|
Mariusz [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 23 Mar, 2005 13:04
|
|
|
Faktycznie coś było nie tak,ale już jest dobrze.Pozdrawiam |
|
|
|
|
tAboon
Ekspert tAboon
Pomógł: 14 razy Wiek: 40 Dołączył: 27 Lut 2005 Posty: 539 Skąd: Kielce
|
Wysłany: Sro 23 Mar, 2005 15:38
Moje WWW: www.skocz.pl/taboon |
|
|
takie małe pytanko mam: dlaczego wjazd rectangli (tekstów) masz zrobione na batonach z efektem roll over i roll out, a nie pod pressem???
Zauważyłem, że bardzo duża ilość osób przeglądająca strony fufufu ma manie jeżdżenia po całym ekranie bez celu w poszukiwaniu nie wiadomo czego. Takie coś ma niestety 79,87% internautów.
Ogólnie podoba mi się.
Pozdrófka |
_________________ Pozdrófka
"Student, który się uczy wszytskiego, nigdy nie będzie mądry"
na gg nie pomagam.
Zajrzyj czasem do Regulaminu
Jak mądrze zadawać pytania
Polecenie SZUKAJ to nie boli
SWiSHmax build 09-2004 |
|
|
|
|
Henio
Bywalec
|
Wysłany: Pią 25 Mar, 2005 19:37
|
|
|
strona deczko uboga jak na mój gust |
|
|
|
|
Mariusz [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 31 Mar, 2005 21:20
|
|
|
Cytat: | takie małe pytanko mam: dlaczego wjazd rectangli (tekstów) masz zrobione na batonach z efektem roll over i roll out, a nie pod pressem? |
Wjazd zrobiłem pod roll over'em bo zawsze robiłem pod press'em.Chciałem zrobic małą odmiane.
Pozdr |
|
|
|
|
maribt
Pomógł: 5 razy Wiek: 38 Dołączył: 23 Kwi 2005 Posty: 366 Skąd: Lublin
|
Wysłany: Sob 23 Kwi, 2005 08:23
|
|
|
o czym ey ludzie mówicie - strona jest beznadziejna, sory że tak cię objeżdzam ale mówię to co widzę. Mam pytanie: Ty wziąłeś kaśe za tą stronę?? pytam bo jestem ciekawy ile |
_________________ http://www.bykom-stop.avx.pl |
|
|
|
|
Mariusz [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 23 Kwi, 2005 15:39
|
|
|
Tak za tą stronkę wziąłem pieniądze a jeśli chodzi o stronke to przekaze jak bede miał okazje zleceniodawcy ze pomysł miał "beznadziejny" ..pytanie tylko czy jest sens ...
Pozdrawiam Ps projekt nie jest mój( z wyjątkiem małych szczegółów) tylko wykonanie |
|
|
|
|
maribt
|
Wysłany: Nie 24 Kwi, 2005 00:17
|
|
|
Witam,
hmmmmmm projekt jest swoją drogą kiepski ale wykonanie też jest nienajlepsze.
Strona jest o wiele gorsza od twojej strony o Qlimax.
Pozdrawiam
maribt |
|
|
|
|
Mariusz [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 24 Kwi, 2005 06:02
|
|
|
Cóż gusty są rózne i nic nie poradze. |
|
|
|
|
maribt
|
Wysłany: Nie 24 Kwi, 2005 08:20
|
|
|
Witaj,
No nic nie poradzę, że tamta stronka bardziej przypada mi do gustu, poporostu lubię taką imitację starości co widać na moim banerze z drugiej strony rozumiem cię, że do tej tematyki nie mogłeś umieścić podrapanego tła ale mogłeś coś jeszcze zakomnbinować z rogramem graficznym ( ty zdaje się urzywasz paint shop pro? , radzę przejsć na photoshopa ponieważ oferuje więcej możliwości) co do animacji to jest dobra ale mógłbyś poprawić parę żeczy chociażby to żeby nie trzena nyło "siedzieć" myszką na buyyonie żeby informacjia nie znikła.
Pozdrawiam
maribt |
|
|
|
|
JuRgEn
Ekspert
Pomógł: 6 razy Wiek: 36 Dołączył: 12 Kwi 2005 Posty: 395 Skąd: Katowice
|
|
|
|
|
tofik
Doradca
Pomógł: 4 razy Dołączył: 12 Kwi 2005 Posty: 78 Skąd: jestem wszędzie
|
Wysłany: Nie 24 Kwi, 2005 20:08
|
|
|
niestety musze się zgodzić z marbitem....
Mariusz ... pare konkretów : po pierwsze napewno klient nie dał ci gotowego projektu do zmontowania tylko ewentualny rys strony.... ty tworzysz design
grafika beznadziejna...po co dajesz bevele na fotkach dodajesz cień a potem umieszczesz to na białym prostokącie z ramką
fonty beznadzieja
za dużo efektów nałożonych na słabszych sprzętach animacja będzie się cieła...
kolorystyka beznadziejna
jezeli stosujesz roll over nie strosuj efektów wewnątrz komórek z napisami zrób statyki
jak chcesz pomogę ci ta stronę zbudować od nowa ZA DARMO
pozdro tofik |
|
|
|
|
maribt
|
Wysłany: Nie 24 Kwi, 2005 21:19
|
|
|
tofik napisał/a: | niestety musze się zgodzić z marbitem.... |
maribtem ale nie szkodzi |
|
|
|
|
bulion
Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Sty 2005 Posty: 269 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: Nie 24 Kwi, 2005 21:24
|
|
|
ojj tam
odmiana |
|
|
|
|
Mariusz [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 25 Kwi, 2005 13:32
|
|
|
tofik napisał/a: | po co dajesz bevele na fotkach dodajesz cień a potem umieszczesz to na białym prostokącie z ramką |
..po to aby było dokładnie tak jak napisałes... |
|
|
|
|
tofik
Doradca
Pomógł: 4 razy Dołączył: 12 Kwi 2005 Posty: 78 Skąd: jestem wszędzie
|
Wysłany: Pon 25 Kwi, 2005 17:33
|
|
|
nie denerwuj się Mariusz ....
tu nic nerwy nie pomogą nie napisałem przecież tego złośliwie ... trzeba tylko wyciągnąc wnioski z błędów i je naprawić....
pozdro Tofik |
|
|
|
|
Mariusz [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 25 Kwi, 2005 18:10
|
|
|
Ale ja wcale sie nie denerwuje,odpowiedziałem ci na twoje pytanie tylko najprościej chyba jak to było możliwe...to wszystko.A abstrahując nieco od tematu to zaczynam miec wrazenie ze jest to forum dla zaawansowanych grafików,webdesingerów( paradoksalnie ich brak tutaj ) a nie dla ludzi którzy chcą sie czegos nauczyć,pokazac,spytać no i komentarze niektóre ( zazwyczaj bez uzasadnienia ) nasycone sloganami troszke z pogranicza podwórka (cienka strona,albo jedna gorsza od drugiej itd itp) stwarzają juz dosc niesmaczny troszke klimat ..ale cóz to juz mysle całkiem inna historia i troche za długa aby ją opisywac całą w tym poście. |
|
|
|
|
maribt
|
Wysłany: Pon 25 Kwi, 2005 19:04
|
|
|
Witaj Mariusz
Mariusz napisał/a: | zazwyczaj bez uzasadnienia |
Domyślam się, że to chodzi o mnie przecież napisałem, że już będę uzasadniał
Mariusz napisał/a: | nasycone sloganami troszke z pogranicza podwórka (cienka strona,albo jedna gorsza od drugiej itd itp) |
Czy to według ciebie są slogany z podwórka
To może zaczniemy pisać językiem oficjalnym tylko po co przecież forum służy temu ażeby wymieniać doświadczenia, a nie popisywać się kunsztem pisarskim
Mariusz napisał/a: | nie dla ludzi którzy chcą sie czegos nauczyć,pokazac,spytać |
Przecież rozmawialiśmy na gg i odpowiedziałem Ci na twoje pytanie |
|
|
|
|
Mariusz [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 25 Kwi, 2005 20:18
|
|
|
maribt napisał/a: | To może zaczniemy pisać językiem oficjalnym |
Mysle ze to oczywiste.Jezykiem oficjalnym -czyli zwyczajnym w miare zrozumiałym,czytelnym a o krasomówstwie nie było mowy - bez przesady..
[ Dodano: Pon Kwi 25, 2005 9:29 pm ]
maribt napisał/a: | Domyślam się, że to chodzi o mnie przecież napisałem, że już będę uzasadniał |
Tak,dokładnie ale dopatrzyłem sie pewnych analogii w obu postach tzn twoim i Toffika a dokładnie chodziło mi o jego zapytanie : Dlaczego umiesciłem białe tło pod fotkami lub dlaczego są efekty nadane pod przyciskiem który spełania funkcje rollover - to są własnie pytania bez uzasadnienia pisane chyba ot tak sobie,bo na wszystkie za jednym zamachem mozna zdawkowo odpowiedziec : A dlaczego nie ? |
|
|
|
|
|