Efekt pisania tekstu piórem |
Autor |
Wiadomość |
Pro-Zak
Bywalec

|
Wysłany: Wto 29 Sie, 2006 07:17 Efekt pisania tekstu piórem
Moje WWW: www.ProZakArt.prv.pl |
|
|
Jest to moj pierwszy post i odrazu z prosba o pomoc
Jak zrobic efekt pisania tekstu piorem. Dokladnie chodzi mi o to, ze kazda literka bedzie pisana tak jak naruralnie sie pisze na kartce papieru,a wraz z pisaniem bedzie przesuwalo sie pioro. Na koniec pioro wroci do kalamarza, ale to akurat wiem jak zrobic
Serdeczne dzieki za pomoc |
|
|
|
 |
dev-music
Praktyk

Pomógł: 1 raz Dołączył: 18 Sie 2006 Posty: 30 Skąd: Katowice
|
Wysłany: Wto 29 Sie, 2006 16:37
|
|
|
sam jestem ciekaw jak takie coś można zrobić miałem taki pomysł żeby wykorzystać efekt mask i ustawić ruch pióra to jest taki mój mały pomysł lecz nie zebrałem się jeszcze za robote taki jest mój pomysł |
_________________ ...::[Addicted to Music]::... |
|
|
|
 |
^sl01k

Pomógł: 42 razy Wiek: 29 Dołączył: 15 Lis 2005 Posty: 355 Skąd: Trójmiasto
|
Wysłany: Sro 30 Sie, 2006 01:34
Moje WWW: cześć prac w stopce :) |
|
|
widzialem gdzies przyklad z czyms takim i wlasnie bylo to za pomoca masek zrobione :/ wiec chyba niema innej opcji |
_________________ mam 12 lat i dopiero się uczę
http://sl01k.cal.pl/portfolio/
http://fachowo.co |
|
|
|
 |
stefcio
Ekspert

Pomógł: 24 razy Wiek: 33 Dołączył: 14 Lut 2006 Posty: 530 Skąd: wawa
|
Wysłany: Sro 30 Sie, 2006 10:26
|
|
|
to trzeba zrobić teź który pojawia sie z pod maski. I rysunek pióra który sie przesuwa . Roboty dużo bo trzeba dobrej synchronizacji:D milej zabawy |
_________________ Stefan
Kliknij na przycisk Pomógł--jak ci pomogłem:)) |
|
|
|
 |
Pro-Zak
Bywalec

|
Wysłany: Pon 04 Wrz, 2006 08:04
Moje WWW: www.ProZakArt.prv.pl |
|
|
juz zrobilem, rzeczywsicie roboty troche bylo :/
jednak nie robilem przesuwania piora po lini tekstu tylko zrobilem kilkadziesiat masek na klika pikseli szerokosci ktore stopniowo odslanialy tekst, pozycje piszacego piora dawalem w move co jedna klatke w roznych miejscach i lekko je "obracajac" w rozne strony aby wygladalo bardziej naturalnie. Do tego dolozylem dzwiek skrobania
efekt koncowy pozniej zaprezentuje, jak jescze troche wyreguluje pozycje piora |
|
|
|
 |
rs
Praktyk

|
Wysłany: Pon 04 Wrz, 2006 09:21
|
|
|
Mi udało się zrobić taki prosty efekt, chociarz teraz już wiem że lepiej mi to wychodzi gdy używam maski faktycznie trochę pobawic się trzeba żeby wyglądało to realistycznie.
pozdro |
|
|
|
 |
|