Pomocy---->>zoom |
Autor |
Wiadomość |
mastercs1
Początkujący

|
Wysłany: Czw 20 Lip, 2006 13:00 Pomocy---->>zoom
|
|
|
Jestem poczatkujacy zainstalowalem Swishmax wczoraj i mam problem bo chcialbym zrobic coś takiego:
Jak najade na obrazek to się (podświetla, rusza itp)-->obojetne, ale jak klikne na niego to Musi sie powiekszyć i zboku wyświetlić napis.A jak klikne juz ten duzy to żeby wrócił spowrotem do małego(formy wyjsciowej).
Dołączylem tez swój plik.Chcialem zeby klikajac 1 obrazek 2 sie schowaly a ten klikniety sie powiększył.
Prosze o pomoc :] |
|
|
|
 |
Feniks
Przyjaciel

|
Wysłany: Pią 21 Lip, 2006 05:38
|
|
|
Powinnno działać. |
|
|
|
 |
mastercs1
Początkujący

|
Wysłany: Pią 21 Lip, 2006 06:30
|
|
|
Dzieki wielkie o to mi właśnie chodził :]
A jak byś mogł mi jeszcze powiedzieć co to są takie te niebieskie kwadraciki i jak je sie tworzy. Te które są na tej lini czasu.
Bardzo ci dziekuje bo pewnie bym spędził nad tym kilka dni:]
[ Dodano: Pią 21 Lip, 2006 08:08 ]
Witam to znowu ja zastanawiam się czy nie ma ktoś tych instrukcji co pisze sie w skrypcie wyjasnionych (z czym się to je...) najlepiej PL.
Wszystko działa swietnie tylko jak teraz zrobić 2 przycisk??
Sorki, że tak mecze !
Ale pisze szybciej bo nie wiem kiedy ktos odpisze. A ja wracam do Swishmax-a :]]]
Pozdro !!! |
|
|
|
 |
Feniks
Przyjaciel

|
Wysłany: Pią 21 Lip, 2006 15:15
|
|
|
Cytat: | A jak byś mogł mi jeszcze powiedzieć co to są takie te niebieskie kwadraciki i jak je sie tworzy |
Ja nie widzę żadnych niebieskich kwadracików (przynajmniej nie o jakimś szczególnym znaczeniu), zrób screena i zaznacz na nim gdzie je widzisz.
Cytat: | Witam to znowu ja zastanawiam się czy nie ma ktoś tych instrukcji co pisze sie w skrypcie wyjasnionych (z czym się to je...) najlepiej PL. |
na forum jest sporo wytłumaczonych skryptów, w pomocy do swisha jest wszystko objaśnione no i jest też książka Pana Rolanda.
Cytat: | Wszystko działa swietnie tylko jak teraz zrobić 2 przycisk?? |
Każdy przycisk przerób tak aby działały z odzielnych spritach. Jak znajdę chwilkę to podrzucę ci przykład. |
|
|
|
 |
mastercs1
Początkujący

|
Wysłany: Pon 24 Lip, 2006 06:27
|
|
|
Witam już zrozumialem o co chodzi:]
Ja rozwiazałem ten przykład (może nie poprawnie i pewnie pod górkę) ale działą :]
Jak byś miał chwile to luknij i daj mi znać czy dobrze myśle. |
|
|
|
 |
|