po wyeksportowaniu filmu do html+swf - nie działa |
Autor |
Wiadomość |
femma
Początkujący

|
Wysłany: Czw 27 Kwi, 2006 07:38 po wyeksportowaniu filmu do html+swf - nie działa
|
|
|
Witam,
Stronka, którą zrobiłam nie działa w htmlu, znaczy po wyeksportowaniu jej do html+swf.
Otwiera się okno htmla a strona się cały czas ładuje (bez końca), w oknie jest tylko kolor tła i nic więcej.
Wcześniej mogłam sprawdzać bez problemu jak wygląda stronka w htmlu na moim dysku lokalnym, teraz niestety jest to z jakichś przyczyn niemożłiwe.
Aha. Wszystkie pliki są w jednym katalogu (html, swi i swf). I jeszcze jedno: nie mogę też zobaczyć stonki w TEST IN BROWSER-jest to samo, ładuje się w nieskończoność.
Bardzo, bardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam wszystkich
emma |
|
|
|
 |
nugatt

Pomógł: 75 razy Wiek: 43 Dołączył: 16 Maj 2005 Posty: 1389 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Czw 27 Kwi, 2006 08:19
|
|
|
może popatrz w exporcie
w html tags |
_________________ tomekf /// swishmaxxx |
|
|
|
 |
femma
Początkujący

|
Wysłany: Czw 27 Kwi, 2006 16:55
|
|
|
Witam,
przjerzałam html tags i mam takie ustawienia:
Właściwie to nie wiem czy są one poprawne czy nie . Nie chce zbytnio namieszać więc może ktoś mi powie jak powinno być. Ja juz opadam z sił
Emma
[ Dodano: Wto 16 Maj, 2006 09:26 ]
Znikąd pomocy a jak umiesz liczyć to licz na siebie.
Wprawdzie nie wiem co było źle ale już działa mi stronka.
Jedyne co udało mi sie zauważyć to że filmik przestawał działać po zminaie jego nazwy na jakąs moją własną. Cały czas musiałam zapisywać go jako movie1.swf bo inaczej nie ruszał ani w TEST IN BROWSER, ani po wyeksportowaniu go do html+swf a tym bardziej nie działał mi po wrzuceniu na serwer.
Dziękuję za uwagę
Pozdro |
|
|
|
 |
antynomia
Przyjaciel

|
Wysłany: Wto 18 Lip, 2006 17:44
Moje WWW: http://studiotanca.com.pl http://witrazka.pl |
|
|
Mam podobny problem (zreszta odpisalam Ci na forum flashzone.pl). Tworzac stronke testowalam ja w playerze i wszystko bylo ok. Gdy chcialam obejrzec ja w przegladarce (poniewaz nie dzialala mi funkcja mailto w playerze!), animacja nie pojawila sie. Znalazlam zrodlo problemu - wersja swf w eksportowanym pliku. Gdy zmienilam na 5, wszystko dzialalo oprocz petli for-in (ktora bardzo mi sie przydala, a po przejsciu na 5 musialam zmienic kod, ktory zrobil sie nieprzejrzysty). A poza tym nie chce zaladowac mi sie poprzez loadMovie animacja (wszystko dziala w pleyerze), pomimo, ze dziala loadVariables (plik tekstowy). Czy ktos wie dlaczego i jakie jest rozwiazanie? Chcialabym wrocic do 6, poniewaz korzystam z masek. Pozdrowienia. |
|
|
|
 |
songokuu
Znawca

Pomógł: 7 razy Wiek: 42 Dołączył: 04 Maj 2006 Posty: 84 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: Wto 18 Lip, 2006 18:09
Moje WWW: www.neodent.one.pl |
|
|
Może to problem z nowym Flash Playerem 9 poszukaj na forum było ostatnio troche o tym.
Jeśli nie to może podeślij Twój przykład i się zobaczy. |
_________________ Osobowość to jest to czym jesteśmy po ciemku |
|
|
|
 |
antynomia
Przyjaciel

|
|
|
|
 |
morff
Początkujący

|
Wysłany: Wto 18 Lip, 2006 22:18
|
|
|
No z tego co informuje www.swishzone.com release z 29 czerwca juz ladnie wspolpracuje z nowym Adobe Flash Player 9 |
|
|
|
 |
|