Goraca prosba laika... odkrywanie zdjecia... |
Autor |
Wiadomość |
lucas
Początkujący

|
Wysłany: Pon 17 Lip, 2006 09:03 Goraca prosba laika... odkrywanie zdjecia...
|
|
|
Witam serdecznie. Dopiero raczkuje w swishu a potrzebuje pomocy przy zrobieniu zapewne banalnej rzeczy. Chodzi mianowicie o efekt odkrywania zdjecia. A wygladac ma to nastepujaco:
Na srodku ekranu jest maly kwadrat np 5x5 px (bez wypelnienia, tylko kontur), ktory najpierw poszerza sie do zadanej szerokosci domyslnie 850x2px a nastepnie wydluza sie do zadanej wysokosci, domyslnie 850x602px i jednoczesnie odkrywa zdjecie ktore de facto jest pod nim ale musi byc niewidoczne az do momentu odkrycia. Nie wiem czy nie zamieszalem ale sorki jesli tak...
Ponadto, jesli moglbym prosic o jakis kontakt do kogos kto szaleje w swishu i moglby mi pomoc konsultacyjnie przy robieniu mojej strony www bylbym wdzieczny.
z pozdrowieniami,
lucas
PS. ponizej zamieszczam pogladowy plik, ktory zrobilem bardzo na piechote i nie z uzyciem masek ale zapewne naokolo przy uzyciu prostokatow... wszystko po to aby zobrazowac w jaki sposob chcialbym aby to wszystko wygladalo. Moze teraz bedziecie mi w stanie pomoc. |
Ostatnio zmieniony przez lucas Wto 18 Lip, 2006 11:58, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
mistrzynia
Bywalec

|
Wysłany: Wto 18 Lip, 2006 07:39 odkrywanie zdjęcia
|
|
|
witaj, nie wiem czy o to chodziło , ale powinno sie przydać. , pozdrawiam. W razie czego pisz , w miare mozliwosci pomoge.
[ Dodano: Wto 18 Lip, 2006 08:45 ]
sorki
[ Dodano: Wto 18 Lip, 2006 08:50 ]
mam problem z wysłaniem załącznik a, podaj maila to ci wyślę.
pozdrawiam |
|
|
|
 |
ohmin
Mistrz Kriss_kross

Pomógł: 1 raz Wiek: 50 Dołączył: 07 Maj 2006 Posty: 142 Skąd: Sucha Beskidzka
|
Wysłany: Wto 18 Lip, 2006 09:09
|
|
|
Może sie przyda |
|
|
|
 |
lucas
Początkujący

|
Wysłany: Wto 18 Lip, 2006 11:27 Re: odkrywanie zdjęcia
|
|
|
mistrzynia napisał/a: | witaj, nie wiem czy o to chodziło , ale powinno sie przydać. , pozdrawiam. W razie czego pisz , w miare mozliwosci pomoge.
[ Dodano: Wto 18 Lip, 2006 08:45 ]
sorki
[ Dodano: Wto 18 Lip, 2006 08:50 ]
mam problem z wysłaniem załącznik a, podaj maila to ci wyślę.
pozdrawiam |
witam moj mail to chyrek79<at>gazeta<dot>pl W pierwszym poscie dodalem plik pogladowy w jaki sposo sobie to wyobrazam.
z gory wielkie dzieki,
pzdr |
|
|
|
 |
songokuu
Znawca

Pomógł: 7 razy Wiek: 42 Dołączył: 04 Maj 2006 Posty: 84 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: Wto 18 Lip, 2006 17:51
Moje WWW: www.neodent.one.pl |
|
|
Widziałem Twój "poglądowy" plik i zastanawiam się czego jeszcze nie wiesz...przecież zrobiłeś wszystko to co chciałeś
Zgrupuj wszystkie elementy w Spritea i dodaj do obrazka efekt "Fade In" i będzie super.
Zobacz sobie w pliku to jest Twój przykład tylko w wersji "Light" wywaliłem kilka elementów a efekt ten sam (dodałem tylko to co pisałem Ci powyżej)
PS. Niby wersja light a plik zwiększył rozmiar |
|
|
|
 |
lucas
Początkujący

|
Wysłany: Wto 18 Lip, 2006 22:01
|
|
|
songokuu napisał/a: | Widziałem Twój "poglądowy" plik i zastanawiam się czego jeszcze nie wiesz...przecież zrobiłeś wszystko to co chciałeś
Zgrupuj wszystkie elementy w Spritea i dodaj do obrazka efekt "Fade In" i będzie super.
Zobacz sobie w pliku to jest Twój przykład tylko w wersji "Light" wywaliłem kilka elementów a efekt ten sam (dodałem tylko to co pisałem Ci powyżej)
PS. Niby wersja light a plik zwiększył rozmiar |
Wszystko pieknie... tylko w Twoim pliku efekt jest inny niz w moim pogladowym... a o taki wlasni mi chodzilo... Wrzucilem go do obejrzenia wszystkim specom od swisha bo mysle, ze mozna taki sam efekt uzyskac za pomoca masek i duzo prosciej niz ja to zrobilem... Tak czy inaczej dziekuje za poswiecenie czasu.
pzdr |
|
|
|
 |
songokuu
Znawca

Pomógł: 7 razy Wiek: 42 Dołączył: 04 Maj 2006 Posty: 84 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: Sro 19 Lip, 2006 18:05
Moje WWW: www.neodent.one.pl |
|