|
SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH
|
Ładowany "SPRITE" |
Autor |
Wiadomość |
lami [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 16 Lip, 2006 09:27 Ładowany "SPRITE"
|
|
|
Witam ,mój problem jest taki :
chodzi o załadowanie DO "SPRITA" ,np. zdjęć,o różnych rozmiarach ,ale tak żeby po załadowaniu były w tym samym miejscu i w takim samym rozmiarze,nie mam pojęcia jak to zrobić,lu np. kolejnych stron ,podaję załącznik ,powiedzcie co jest nie tak ,z góry dzięki za pomoc ,pozdrawiam |
|
|
|
 |
nugatt

Pomógł: 75 razy Wiek: 43 Dołączył: 16 Maj 2005 Posty: 1389 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Nie 16 Lip, 2006 10:04
|
|
|
lami napisał/a: | w tym samym miejscu i w takim samym rozmiarze | jak tak to zrób je w tym samym rozmiarze, to byłoby najłatwiejsze, a jak nie to będziesz musiał ostro kombinować.
KOL i LOL wyglądaja mi tak jakby miały być ładowane do levelu a nie sprite'a. jeżeli twoje zdjęcia bedą tak wygladały to będzie jeszcze trudniej.
ps. jpg można ładować bezpośrednio do sprite'a bez przerabiania na swf |
_________________ tomekf /// swishmaxxx |
|
|
|
 |
lami [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 16 Lip, 2006 10:11
|
|
|
nie rozumiem "KOL i LOL wyglądaja mi tak jakby miały być ładowane do levelu a nie sprite'a" |
|
|
|
 |
nugatt

|
Wysłany: Nie 16 Lip, 2006 11:07
|
|
|
bo są rozmiaru pliku głownego (1252X726). tak sie robi przy ładowaniu do określonego levelu. spróbuj |
|
|
|
 |
lami [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 16 Lip, 2006 11:31 hmm
|
|
|
Hmm,sorrki ,ale naprawdę nie kumam ,chcę pliki *swf ładowac do sprite,i żeby ładowały się do rozmiarów,określonym w ty sprite |
|
|
|
 |
nugatt

|
Wysłany: Nie 16 Lip, 2006 11:43
|
|
|
zacznij od tego żeby plik swf ze zdjeciem miał wielkość zdjęcia (chodzi o szer.Xwys. w punktach).
ustaw w sprite, do którego bedziesz ładował anchor point na top left. jak juz to bedziesz miał to zauważysz że będą się ładowały się rozmiarach orginalnych. jedne większe drugie mniejsze.
żeby były takich samych rozmiarów:
a zrób je takimi wcześniej (polecam)
b albo zabawa ze skryptem - musisz powiększać lub pomniejszać procentowo sprite'a, do którego ładujesz (przy małych zdjęciach bedzie pixeloza)
jeżeli nie kumasz b to zrób a |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.09 sekundy. Zapytań do SQL: 10 |
|
|