Moje Portfolio |
Autor |
Wiadomość |
maciaszek
Początkujący
|
Wysłany: Wto 02 Sie, 2005 08:09 Moje Portfolio
|
|
|
Oto mojw portfolio, wykonane w SWiSHMax, oceńcie je, jeżeli wam się coś nie podoba to napiszcie to.
www.atomicdesign.cba.pl
P.S. Narazie jest bez intra |
|
|
|
|
nugatt
Pomógł: 75 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Maj 2005 Posty: 1389 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Wto 02 Sie, 2005 12:39
|
|
|
wszysyko pięknie tylko na jaką to rozdzielczość przygotowałeś.
rzadko sie spotyka żeby strony we flashu trzabyło przewijać przy 1024X768. |
_________________ tomekf /// swishmaxxx |
|
|
|
|
JuRgEn
Ekspert
Pomógł: 6 razy Wiek: 36 Dołączył: 12 Kwi 2005 Posty: 395 Skąd: Katowice
|
Wysłany: Wto 02 Sie, 2005 12:58
Moje WWW: www.wojas.org |
|
|
Postawie kawe na lawe -strona wyglada szablonowo a poza tym jest wiele zauwazanych bledow...bardzo slabo |
_________________ http://66.249.93.104 |
|
|
|
|
maciaszek
Początkujący
|
Wysłany: Wto 02 Sie, 2005 17:14
|
|
|
Cytat: | Postawie kawe na lawe -strona wyglada szablonowo a poza tym jest wiele zauwazanych bledow...bardzo slabo |
Jakie masz błędy na myśli
Cytat: | wszysyko pięknie tylko na jaką to rozdzielczość przygotowałeś.
rzadko sie spotyka żeby strony we flashu trzabyło przewijać przy 1024X768. |
Strona była tworzona z myslą o php ale w ostatniej chwili zmieniłem zdanie.
Cytat: | Proponuje 3.69zł za podstrone oraz 12zł 64gr za rozbudowany serwis w ten oto sposob placimy za jakosc odpowiednia cene.. |
Zauważylem że swojej stronki nie masz więc przemilcze poprzedni fragment twojej wypowiedzi. Nie kwestionuj cen skoro nie widziales moich innych stronek, ta stronka jest testowa, podejrzewam że o SWiH-u nie masz zielonego pojęcia.
Dzięki wszystkim za fatyge.Pozdro!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
|
JuRgEn
Ekspert
|
Wysłany: Wto 02 Sie, 2005 18:20
|
|
No to jedziemy...
maciaszek napisał/a: | Nie kwestionuj cen skoro nie widziales moich innych stronek, ta stronka jest testowa, podejrzewam że o SWiH-u nie masz zielonego pojęcia. |
A wiec:
nie potrafisz urzywac
usera zeby sprawdzic czy nie ma stronki ?
Stronka Predro, zostala cieplo odebrana i podobala mi sie bardziej niz twoje porfolio
maciaszek napisał/a: | Strona była tworzona z myslą o php ale w ostatniej chwili zmieniłem zdanie. |
to dlaczego nie zostala poprawiona ?
maciaszek napisał/a: | Jakie masz błędy na myśli |
Konkretnie:
rodzielczosc strony (komu bedzie sie chcialo pedalowac scrollem'?)
czcionka w NEWS malo czytelna
nie ma linkow do stron
szablonowy wyglad
Equalizer nie dopasowany do odtwarzania muzyki
------====] Moze zakonczymy ta "sprzeczke" bo nie ma sensu [====------ |
|
|
|
|
Eye
Praktyk
Pomógł: 3 razy Wiek: 46 Dołączył: 20 Lip 2005 Posty: 21 Skąd: Kraków
|
Wysłany: Wto 02 Sie, 2005 18:43
|
|
|
To i ja się wypowiem.
Jeżeli robisz takie strony jakie jest twoje portfolio to ja nie chciałbym nic kupić od Ciebie. Nawet za takie śmieszne pieniądze. Predro doskonale opisał sprawę cennika. Przez takich "łebmajsterów" to się rynek zawali. Ja krzykne klientowi 1000 zł za stronę a on mi powie że u Ciebie kupi "profesjonalny" serwis z wodotryskami za 250 zł. Żenada.
Pierwsze co mnie zniechęciło to czcionka którą zastosowałeś. Jest mało czytelna. Doskonale widać to w dziale "news".
Po przeglądnięciu tego cennika wszedłem do działu "Portfolio" bo myślałem że tam znajde coś za co można wybaczyć te "niedociągnięcia". Dlaczego nie zamieszczasz odnośników to zrobionych prac? Miniaturki screenów są fatalnej jakości, nie ma możliwości podpatrzenia całej wykonanej strony. Duży błąd!
Zaczynam czytać opis strony którą robiłeś i pojawia mi się łapka. Klikam i przechodzę do wszystkich prac. Denerwujące.
Nazewnictwo działów. "Main page" co to znaczy bo nie bardzo wiem. Jedne działy po polsku a do innych wprowadzasz obcojęzyczne nazwy. Bądź konsekwentny.
W dziale "kontakt" formularz nie działa.
Na koniec. Zwracasz Predrowi uwagę iż nie ma własnej strony i nie możesz się czegoś przyczepić. To Ty dałeś stronę do oceny i to Twoją a nie Jego pracę oceniamy.
Sam prosiłeś aby pisać o tym co nam się nie podoba więc przyjmij tą krytykę i popraw błędy.
Pozdrawiam
Eye |
|
|
|
|
maciaszek
Początkujący
|
Wysłany: Wto 02 Sie, 2005 19:03
|
|
|
JuRgEn twoją stronkę ogladałe, zauważyłem napis strona o podanym adresie nie istnieje a to świadczy o tym że nawet adresu własnej strony nie pamiętasz. Drogi Jurgenie, jesteś kłamcą zjarzałem do profilu pedra, którego słowa przytoczyłem, ale nie zobaczyłem tam adresu jego strony a to oznacza że jej nie ma prawda? Eye nie zauwazyles ze Jurgen zakończył naszą sprzeczkę, ja czynie tak samo.
Pozdro |
|
|
|
|
Eye
Praktyk
Pomógł: 3 razy Wiek: 46 Dołączył: 20 Lip 2005 Posty: 21 Skąd: Kraków
|
Wysłany: Wto 02 Sie, 2005 19:09
|
|
|
maciaszek napisał/a: | JuRgEn twoją stronkę ogladałe, zauważyłem napis strona o podanym adresie nie istnieje a to świadczy o tym że nawet adresu własnej strony nie pamiętasz. |
Czy to że strona się nie wyświetla musi oznaczać że nie pamięta adresu, może coś z nią zrobił i wyłączył.
maciaszek napisał/a: | Eye nie zauwazyles ze Jurgen zakończył naszą sprzeczkę, ja czynie tak samo.
|
Nie, nie zauważyłem bo gdy JuRgEn to napisał to ja właśnie skrobałem swojego posta.
A tak w ogóle to dlaczego traktujecie to jako sprzeczkę. Zresztą ja swoje powiedziałem, wyraziłem zdanie.
|
|
|
|
|
JuRgEn
Ekspert
|
Wysłany: Wto 02 Sie, 2005 20:14
|
|
maciaszek napisał/a: | JuRgEn twoją stronkę ogladałe, zauważyłem napis strona o podanym adresie nie istnieje a to świadczy o tym że nawet adresu własnej strony nie pamiętasz. |
Jesli bys posiadal troche wiecej sprytu poprzegladalbys tematy: http://swish.wodip.opole....ewforum.php?f=4
a takze layouty wrozace nowy projekt:
http://swish.wodip.opole....php?p=2767#2767
maciaszek napisał/a: | Drogi Jurgenie, jesteś kłamcą zjarzałem do profilu pedra, |
tak ciezko ruszyc glowa ?
robisz :" Znajdź wszystkie posty Predro " i wszytsko jasne
PS.
Nie mam portfolio dlatego ze przygotowuje nowe a serwer na interia.pl jest tylko do testowania projektow.
Panowie koniec !
Ja juz nie bede wypowiadal sie w tej sprawie i w jako takim konflikcie.
Proponuje dokonac wyjasnienia na privie.
Przypominam wam ze nie po to tutaj jestesmy |
Ostatnio zmieniony przez roland Pon 19 Maj, 2008 05:53, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
tofik
Doradca
Pomógł: 4 razy Dołączył: 12 Kwi 2005 Posty: 78 Skąd: jestem wszędzie
|
Wysłany: Wto 02 Sie, 2005 20:53
|
|
|
i znowu ble ble ble........
Jak zwykle najwięcej postów jak jest coś do zjechania, a potem niepotrzebna dyskusja
co so stronki hmm... Maciaszek nie widziałem innych prac bo nie dałeś linków z portfolio a co do "atomicdesign" to jeszcze sie dużo musisz nauczyć ... ale wszystko jeszcze przed tobą..
Pozdro Tofik |
|
|
|
|
maciaszek
Początkujący
|
Wysłany: Wto 02 Sie, 2005 22:04
|
|
|
Człowieku czy ja nie mam co robić jetsem zarejesttrowany dopiero od wczoraj i nie mam czasu na dokładne zapznanie sie z tym forum.
Ale te stronki nie działają, nie ładuja sie do końca, nie wiem czy to wina przegladarki mam Opere 7.54
Cytat: | Nie, nie zauważyłem bo gdy JuRgEn to napisał to ja właśnie skrobałem swojego posta. |
Strasznie wolno piszesz
Cytat: | Panowie koniec !
Ja juz nie bede wypowiadal sie w tej sprawie i w jako takim konflikcie.
Proponuje dokonac wyjasnienia na privie.
Przypominam wam ze nie po to tutaj jestesmy |
zgadzam się uważam temat za zamkniety |
|
|
|
|
emsp
Bywalec
|
Wysłany: Sro 03 Sie, 2005 12:21
|
|
|
czcionka jest do dupy, i ten cennik, ktos tam mial racje ze przez takie numery ludzie raguja na kwote 1500 zl (albo wyzsza) smiechem, nie powinno sie podawac zadnych cen, tego nie sprzedaje sie w metrach kwadrtowych nie mozna tego zamykac w konkretne przedzialy cenowe...
EMSP
www.pimp.ps.pl |
|
|
|
|
maribt
Pomógł: 5 razy Wiek: 38 Dołączył: 23 Kwi 2005 Posty: 366 Skąd: Lublin
|
Wysłany: Pią 19 Sie, 2005 09:26
|
|
|
według mnie to jak na portfolio to jest za słaba stronka, a sprawę fontów lepiej przmilczę. Moje rady dla Ciebie:
1. Nie podawaj cen ponieważ jest to przede wszystkim bardzo ważna informacja dla konkurencji. Możesz np. napisać "ceny już od 50 zł", a dokładny cennik ustalaj razem z klientem ponieważ jeżeli ktoś jest naprawdę zaintersowany wykonaniem u Ciebie stronki to zadzwoni. Umuwisz się z gościem na spotkanie na którym muszisz wywęszyć ile jest w stanie zapłacić.
2 wykonaj jeszcze kilka komercyjnych projektów aby zdobyć nowe umiejętności, klientów szukaj wśród zanjomych, rodziny itd. jeżeli skończą Ci się możliwości pozyskania klientów za pomoca znajomości to rób projekty niekomercyjne za friko lub sprzedawaj na allegro . Poczytaj jeszcze forum i dopiero wtedy weź się za portfolio ale pamiętaj, że twoja strona nie może być jakimś saitem wykonanym w dwa dni, musi to być stronka dopracowana w najdrobniejszym szczególe bo to po niej klienci będa oceniali Twoje umiejętności.
3. nie denerwuj się tak gdy ktoś krytykuje twoją stronkę
Pozdrawiam
maribt |
_________________ http://www.bykom-stop.avx.pl |
|
|
|
|
^lechu
Pomógł: 1 raz Wiek: 41 Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 146 Skąd: Otwock
|
Wysłany: Wto 23 Sie, 2005 21:02
|
|
|
fajana dyskusja
moje zdanie na temat tej strony jest takie
1. strona wyglada jak bys pierwszy raz layout skladal
2. kto u ciebie weznie strone za takie pieniadze? widzac takie portfolio
3. czcionka tragiczna
4. link portfolio tragiczny, robisz layout na prostych liniach a wrzucasz zdjecia stron pod skosem?? sam sie przypatrz czy to do siebie pasuje??, w dodatku same zdjecia jeszcze o takiej jakosci
5. jezeli robiles strone pod 1024x768 to jest ona zaduza
6. logo twojej strony nieczytelne
7. brak dynamiki
8. po co te kreski i te koslawe litery w pasku przegladarki co ty jestes haker,cracer czy webmaster?
robisz te same bledy co kazdy poczatkujacy webmaster wstawiasz jakies niepotrzebne bajery, jaskrawe nie pasujace do siebie kolory, dziwne nieczytekne fonty i kosmiczne ceny za taki produkt w dodatku pewnie myslisz ze zarobisz na tym, niestety rozczarujesz sie bardzo szybko, nikt ci tego nie kupi a co najgorsze 97% osob szykajacych wykonawcy widzac cos takiego poprostu ominie twoja strone.
projektujac portfolio musisz miec na uwadze ze ta strona ma cie reprezentowac
mam nadzieje, ze nie zrazisz sie opisanymi tu uwagami tylko wyciagniesz wnioski co zle zrobiles i co powinienes poprawic.
pozdr................. |
|
|
|
|
SPIDER
Specjalista
Pomógł: 3 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 121 Skąd: Opole
|
Wysłany: Wto 23 Sie, 2005 21:46
Moje WWW: www.kniec.pl |
|
|
bieda
P.S. a moze by tak zainwestowac te 250zł i poprosic Cie o "rozbudowany serwis" z flashem php i tym wszystkim co tam jeszcze potrafisz. ?-)
przy dobrze spisanej umowie to jeszcze na Tobie zarobie ... |
_________________ "Jeśli myślisz,że jesteś zbyt mały by coś zmienić ,spróbuj zasnąć z komarem latającym nad uchem" |
|
|
|
|
JuRgEn
Ekspert
|
|
|
|
|
studioIP
Praktyk
|
Wysłany: Pią 14 Lip, 2006 09:03
Moje WWW: www.studio-ip.pl |
|
|
Poczytałem sobie, ale strony niestety nie zobacze Wina niedostosowania swf do flash playera v.9 prawdopodownie wiec dodać można jeszcze jeden minus. |
|
|
|