blokada rollOver i release |
Autor |
Wiadomość |
webmes
Znawca

Pomógł: 3 razy Wiek: 35 Dołączył: 01 Maj 2006 Posty: 86 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: Sob 08 Lip, 2006 13:34 blokada rollOver i release
Moje WWW: www.webmes-portfolio.za.pl |
|
|
mam pytanie:
czy istnieje taka możliwość, aby zablokować funkcje rollOver i release po tym jak zacznie byc wykonywana, czyli np. jak najade na button nacisne go zacznie sie animacja np. przejsciowa do innej strony, i czy w tym momencie da sie tak zdeaktywować release i rollOver zeby najeżdzając ponownie na ten button nie przerwać wcześniej wspomnianej animcaji?
jeśli ktoś wie wogóle o co mi chodzi i jak mi w tym pomóc bardzo prosze o pomoc,bede bardzo wdzięczny!
P.S.problem ten wsystepuje przy poziomym układzie menu składającego sie z prostokątnych buttonów.Każdy z przycisków ma funkcje rollover i release,wiec jak nacisne jeden i zacznie sie animacja przejscia do następnej strony, to nie moge najechać na żaden inny przycisk bo zacnzie sie funkcja rollover i przerwie ona przejscie do nastęnej sceny.
Bardzo prosze o pomoc w tej sprawie.
Pozdro dla tego kto to zrozumie:) |
|
|
|
 |
songokuu
Znawca

Pomógł: 7 razy Wiek: 42 Dołączył: 04 Maj 2006 Posty: 84 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: Pon 10 Lip, 2006 17:16
Moje WWW: www.neodent.one.pl |
|
|
Najprościej było by zmienić "on rollover" na "on press".
PS. Rollover u Ciebie powoduje, że odtwarza się animacja jakiegoś sprite ale co robi "release" ? |
_________________ Osobowość to jest to czym jesteśmy po ciemku |
|
|
|
 |
webmes
Znawca

Pomógł: 3 razy Wiek: 35 Dołączył: 01 Maj 2006 Posty: 86 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: Czw 13 Lip, 2006 10:02
Moje WWW: www.webmes-portfolio.za.pl |
|
|
Dzieki juz sobie z tym poradziłem.Troche inaczej niż Ty mówiłeś,ale też jest bdb.Dzieki za odpowiedz.Pozdro |
|
|
|
 |
|