Problem z menu |
Autor |
Wiadomość |
cactus
Praktyk

Pomógł: 1 raz Wiek: 37 Dołączył: 11 Lut 2006 Posty: 35 Skąd: Września
|
Wysłany: Pią 16 Cze, 2006 13:31 Problem z menu
|
|
|
Witam, robie menu w swishu i mam pewien problem, Chcialem zrobic tak, zeby menu bylo szare w momencie kiedy myszka jest poza nim a po najechaniu na nie zeby zrobilo sie kolorowe. Do tego kazdy przycisk jest animacja (duszek) i menu szare i kolor tez jest duszkiem. Wszystko ladnie dziala, ale jak sie zrobi juz menu kolorowe i najedzie sie na przycisk to wraca do szarego menu i przycisk animuje sie na szaro mimo ze myszka ciagle jest na tym menu. W zalac zniku przesylam plik tego menu. Z gory dzieki za pomoc. |
|
|
|
 |
songokuu
Znawca

Pomógł: 7 razy Wiek: 42 Dołączył: 04 Maj 2006 Posty: 84 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: Sob 17 Cze, 2006 11:21
Moje WWW: www.neodent.one.pl |
|
|
Z tego co widziałem w Twoich plikach to nie będzie łatwo z tego wyjść (może ktoś inny umie ja nie )...ja bym to zrobił jeszcze raz tylko mniej zagmatwane
Np. całe menu jako 1 Sprite a wnim przyciski animowane też jako Sprity i dodatkowo Sprite który zmieniał by kolor menu z szarego w kolor i na odwrót. W każdym przycisku przy Rollover oprócz polecenia wykonania animacji przycisku dodaj polecenie wykonania animacji sprite który zmieni kolor menu. Jak nie jasno napisałem to pytaj.
Taka jest moja koncepcja...
...nie dawało mi to spokoju...i chyba mi się dało... |
_________________ Osobowość to jest to czym jesteśmy po ciemku |
|
|
|
 |
cactus
Praktyk

Pomógł: 1 raz Wiek: 37 Dołączył: 11 Lut 2006 Posty: 35 Skąd: Września
|
Wysłany: Sob 17 Cze, 2006 15:13
|
|
|
Dzieki wielkie za pomoc. Z tego co mialem dalem ramke przy kolorowym, ktora na rollover wlaczala szare, ale przy szybkim przesunieciu myszki nie zawsze zachaczalo o ta ramke i sie nie zmienialy kolory. Twoje rozwiazanie jest duzo lepsze. Jeszcze raz dzieki:) |
|
|
|
 |
songokuu
Znawca

Pomógł: 7 razy Wiek: 42 Dołączył: 04 Maj 2006 Posty: 84 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: Pon 19 Cze, 2006 19:01
Moje WWW: www.neodent.one.pl |
|
|