|
SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH
|
Róznice w AS Flash i SWiSH |
Autor |
Wiadomość |
erbe
Pomógł: 29 razy Wiek: 45 Dołączył: 27 Sty 2005 Posty: 527 Skąd: Poznań / Londyn
|
Wysłany: Wto 14 Mar, 2006 01:26 Róznice w AS Flash i SWiSH
|
|
|
Witam,
chciałbym zapytać o różnice w Action Scrypcie Flasha i . W manualu podają, że: Cytat: | Some Scripting operators and functions are handled differently between Flash MX and SWiSHmax. | Jakie to róznice? |
_________________ erbe
http://www.d-t-h.prv.pl |
|
|
|
|
albercikk
Praktyk
|
Wysłany: Pią 05 Maj, 2006 12:24
|
|
|
Odświeżam wątek, może ktoś już coś wie na ten temat.
Posiadam książkę Pana Rolanda Zimka o Swishax i o ile wszystko inne jest tam dla mnie jasne i przejrzyste, brawo dla autora - książkę pochłonąłem w dwa dni, o tyle język skryptowy sprawia mi pewne kłopoty i nie umiem opanować go na tyle na ile bym chciał, pewnie jest to wina mojego pojmowania , ale zastanawiałem sie czy nie zasięgnąć by "języka" z innych żródeł....lecz niestety na rynku polskim brak jest innych książek do Swisha, więc zastanawiałem się czy nie zakupić jakiejś książki dedykowanej do Flacha a mówiącej przede wszystkim o"AS" w sposób łopatologiczny i wyczerpujący ale jesli są różnice to w takim razie chyba nie ma sensu
P.S. Wiem że można pewnie znaleźć coś po Angielsku w necie ale język wyspiarzy znam tylko na średnim poziomie i uczenie się Języka programowania w obcym języku którego nie zna się bardzo dobrze mija się z celem.
P.S. A może Pan Zimek by się skusił na stworzeniem ksiązki bądz jakiegoś rozbudowanego poradnika na swojej stronie, poświęconego "AS" dla Swisha ?
Pozdrawiam |
_________________ jesli pomogłem - kliknij pomógł
-
Chcesz nowej porcji wiedzy o swishu- weź udział w ankiecie :
http://www.forum.swish.pl...bcab414b3d826dd |
Ostatnio zmieniony przez albercikk Wto 08 Sie, 2006 10:35, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
lord_Weiss
Ekspert
Pomógł: 4 razy Wiek: 43 Dołączył: 06 Lip 2005 Posty: 213 Skąd: Łodź
|
Wysłany: Pon 29 Maj, 2006 06:37
|
|
|
Hmm, a w jakim stopniu korzystając z języka skryptwego w Swishu można uzyskać takie efekty jak w AS Flasha Powiedzmy w procentach może ktoś to określić? |
_________________ www.kolorowesale.q4.pl
www.motoryzacja.ovh.org |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.12 sekundy. Zapytań do SQL: 13 |
|
|