Galeria specyficzna |
Autor |
Wiadomość |
SaLi
Bywalec

|
Wysłany: Wto 16 Maj, 2006 12:47 Galeria specyficzna
|
|
|
Witam. Przeglądałem posty i tutoriale odnośnie tematu galerii zdjęć ale nei znalazłem nic takiego co mnie interesuje. Dopiero się uczę, i mam problem z dopasowaniem i przerobieniem innych, juz gotowych, galerii na włąsne potrzeby. interesują mnie trzy zagadnienia. Wszystkie sa użyte pod tym adresem KLIK
Pierwsza rzecz i najważniejsza to na startowej scenie przegladarka zdjęć. Na tej stronie zrobili widoczne na starcie 3 zdjęcia - ja chciałbym ok. 5,6.
Druga sprawa to po przejsciu do Gallery stworzenei juz takiej z normalnym rozmiarem fotek i animacja przed ładowniem owego zdjęcia z tym fajnym niby-fleszem aparatowym.
Trzecia rzecz równie istotna to na tych miniaturkach zdjęc pojawiają się takie animacje serc. Serduszka mnie nie interesują ale taki efekt.
Jeżeli ktoś mnie zrozumiał i potrafi to zrobić lub chociaż mnie nakierować będe bardzo wdzięczny. A jeszcze bardziej jak ktośpodrzuci jakieś pliki (najlepiej swi) z przygotowanym czymś takim (jak można to oddzielnie przeglądarke miniatur i oddzialnie tą z otwieranymi dużymi zdjęciami).
Pozdrawiam serdecznie i z góry dzięki |
|
|
|
 |
stefcio
Ekspert

Pomógł: 24 razy Wiek: 33 Dołączył: 14 Lut 2006 Posty: 530 Skąd: wawa
|
Wysłany: Wto 16 Maj, 2006 15:06 odp
|
|
|
Ja jestem w stanie odpowiedzieć na to pytanie o serduszkach:))
więc jak masz jakiś tam obrazek i w rollover dajesz goandplay(i tu miejsce na pasku czasu masz fade in:)))i chyba rozumiesz??
A w ogole to znasz sie na skryptach czy raczej nie?? |
_________________ Stefan
Kliknij na przycisk Pomógł--jak ci pomogłem:)) |
|
|
|
 |
^romekrtk

Pomógł: 28 razy Wiek: 37 Dołączył: 23 Lut 2005 Posty: 338 Skąd: Gryfice
|
Wysłany: Wto 16 Maj, 2006 19:28
|
|
|
nierozumiem pierwszego pyyatnia a drugie jest proste poprostu na zdjeciu wstawiasz prostokat o takich samych wymiarach co zdjecie dajesz efekty pade in i fade out dajesz po 2-3 kratki na efekt i masz blysk flesza:) |
|
 |
SaLi
Bywalec

|
Wysłany: Sro 17 Maj, 2006 14:00 Re: odp
|
|
|
stefcio napisał/a: |
A w ogole to znasz sie na skryptach czy raczej nie?? |
Nie znam się. Jak już pisałem dopiero zaczynam. Jeżeli ktoś podrzuciłby mi jakiś pliczek swi to bym mógł zerknąć do środka i zobaczyć o co chodzi.
romekrtk napisał/a: | nierozumiem pierwszego pyyatnia |
Może tak ... nie umiem wogóle zrobić takiej przeglądarki zdjęć. Dlatego prosiłem Was o pomoc |
|
|
|
 |
|