|
SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH
|
jak i czym opublikowac strone zrobiona w swishu max |
Autor |
Wiadomość |
mayol
Bywalec
|
Wysłany: Sro 13 Kwi, 2005 20:24 jak i czym opublikowac strone zrobiona w swishu max
|
|
|
Witam
Mam problem, dla Was napewno smieszny, ale powiedzcie czym i jak opublikowac strone zrobiona w programie swish max, zrobilem soebie pierwsza stronke nawet fajnie wyszla jak na pierwsza ale nie wiem jak ja opublikowac, zalozylem konto na republice ale nie wiem jak i czym wgrac ta stronke, moze ktos bedzie tak uprzejmy i to wyjasni jak mam zapisac ta cala stronke w swishu i jakijm programem ja opublikowac najchetniej tak krok po kroku, tylko dziekuje za odpowiedzi w stylu poszukaj w internecie czy cos w tym stylu, nie znam sie na tym i prosze o pomoc.
pozdrawiam i dziekuje |
|
|
|
|
mayol
Bywalec
|
Wysłany: Pią 15 Kwi, 2005 04:35
|
|
|
Dzień Dobry
Mam nadal z tym problem , teoretycznie sztsyko robie jak opisano wyzej ale strona sie nie chce ladowac tzn. tak jak bt zaczynalo ja ladowac ale tak w polowie pasek sie zatrztmuje i nic, jak klikam prawym przyciskiem myszy w oknie przegladarki to pokazuje sie ta wiadomisc ze jest uruchomiony flash ale strona jest cala biala i pasek postepu wczytwania strony zatrzymuje sie na polowie, strona ma jakies 59 kb, a po zrobieniu exportu w [programie swish max otrzymuje dwa pliki jeden w postaci pliku html on ma 1,80kb i drugi swf jakies 58 kb, czy to tak powinno byc zmieniam pozniej ich nazwe na index i mam je w katalogo glownym na dysku c, dlaczego ta strona sie nie chce wczytac uzywalek juz np. total commandera do wgrania jej ftp i w ustawieniach strony w tym panelu na republice jak sprawdzam to mam wgrane te dwa pliki i ten html i ten swf a mimo to nie chodzi co jest ?
pozdrawiam i pomocy |
|
|
|
|
tAboon
Ekspert tAboon
Pomógł: 14 razy Wiek: 40 Dołączył: 27 Lut 2005 Posty: 539 Skąd: Kielce
|
Wysłany: Pią 15 Kwi, 2005 07:46
Moje WWW: www.skocz.pl/taboon |
|
|
mayol napisał/a: | Dzień Dobry
zmieniam pozniej ich nazwe na index | Tutaj jest problemw Pliku index.html jest odwołanie do pliku swf o nazwie taka jaka została wyeksportowana ze SWiSH'a. a po zmianie index.html nie widzi tamtego swf'a. Jesli masz słabą wiedze na temat kodu html wyeksportuj sobie pliki o już nadanej nazwie index. Będzie działało
Możesz również również mienić w kodzie html
Kod: | <object classid="clsid:"
codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=6,0,79,0"
id="taboon_v2" width="600" height="650">
<param name="movie" value="nazwa_katalogu_w_którym_jest_swf/#########.swf">
<param name="bgcolor" value="#000000">
<param name="quality" value="high">
<param name="allowscriptaccess" value="samedomain">
<embed type="application/x-shockwave-flash"
pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer"
width="600" height="650"
name="taboon_v2" src="#########.swf"
bgcolor="#000000" quality="high"
swLiveConnect="true" allowScriptAccess="samedomain"
></embed>
</object> |
tak mniej więcej powinno to wyglądać gdzie"########" nazwa Twojego swf'a
[ Dodano: Wto 26 Kwi, 2005 19:30 ]
Uznaje temat za zamknięty |
_________________ Pozdrófka
"Student, który się uczy wszytskiego, nigdy nie będzie mądry"
na gg nie pomagam.
Zajrzyj czasem do Regulaminu
Jak mądrze zadawać pytania
Polecenie SZUKAJ to nie boli
SWiSHmax build 09-2004 |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.15 sekundy. Zapytań do SQL: 14 |
|
|