|
SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH
|
Przesunięty przez: roland Pon 24 Kwi, 2006 06:29 |
Obracające się kule jako menu. |
Autor |
Wiadomość |
_dorota_
Początkujący

|
Wysłany: Nie 23 Kwi, 2006 16:55 Obracające się kule jako menu.
|
|
|
Witam serdecznie,
wymyśliłam sobie na stronkę fajne menu oparte na obracających się kulach. Znalazłam nawet świetny przykład ale niestety mam problem ze skryptem. Nie mogę przypisać więcej niż jednej podstrony do kuli ponieważ skrypt jest oparty na jednej kuli powielnej tyle razy jaką liczbą się wpisze w nballs. Jeżeli chce skopiować sprity to wtedy kule nie przechodzą przed i za center i najeżdząją na siebie nawzajem a to już burzy cały efekt, nie wiem jak zmienić skrypt, aby każda kula otwierała nową podstronę a jednocześnie dobrze przechodziła nad i pod center.
Załączam swi. Bardzo liczę na pomoc, bo już wiele nocy spędziłam nad zrozumieniem skryptu i rozwiązaniem problemu. Powoli trace cierpliwość a efekt jest świetny i chciałabym go jednak wykorzystać. Czy ktoś jest w stanie rozwikłać ten skrypt ?
Proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam.
Dorota |
|
|
|
 |
^buber

Pomógł: 18 razy Wiek: 50 Dołączył: 29 Sty 2006 Posty: 116 Skąd: LOL
|
Wysłany: Pią 28 Kwi, 2006 11:36
|
|
|
najprosciej chyba bedzie pobrac ostatni znak w duplikowanym sprajcie za pomoca np. _name.substr(4); tutaj masz ball0, ball1... wiec zwroci 0,1 itd
i zaleznie od cyfry poprzez if ustawic odpowiedni geturl |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.06 sekundy. Zapytań do SQL: 12 |
|
|