SWiSH Forum Strona Główna SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Załadowany SWF do SWF'a nie czyta TXT
Autor Wiadomość
syspo 
Praktyk

Wysłany: Sob 31 Gru, 2005 15:13   Załadowany SWF do SWF'a nie czyta TXT

Witajcie.

Z początku chcę wspomnieć (bo to raczej już normalka), że szukałem po forum ale nie znalazłem odpowiedzi na poniższy problem.
Prawdopodobnie jest to błachy problem, jednak nie potrafię go rozwiązać.

Otóż mam plik index.SWF który wczytuje do siebie za pomocą sprite plik start.SWF ( tex.loadMovie("start.swf"); )
Następnie gdy jest załadowany start.SWF, przy użyciu buttona chcę załadować plik start.TXT ( text_pol.loadVariables("start.txt"); ).

Problem wygląda tak - gdy odpalę plik start.SWF tekst z pliku start.TXT jest ładowany poprawnie, natomiast gdy odpalam plik index.SWF i dochodzi do momentu gdy mogę ładować tekst to plik start.TXT nie jest ładowany.

Dodam, że za pomocą pliku dostępnego pod TYM ADRESEM starałem się to zrobić pod swoją stronkę.
Gdy umieszczę ten plik bez jakichkolwiek zmian (swoich zmian według TEGO ) to SWF załadowany w SWF'ie czyta plik TXT normalnie. I nie wiem gdzie robię błąd :(

Bardzo proszę o pomoc. :roll:

P.S.
W załączniku zamieszczam plik start.swi
Jeżeli ktoś mógłby mi w tym pomóc, np. zrobić pole tekstowe w tym pliku, aby plik index.swf po załadowaniu start.swf czytał start.txt to byłbym wdzieczny.
Z góry dziękuję za wszelką pomocna dłoń.
Pozdrawiam.

^galechus 

Wysłany: Sob 31 Gru, 2005 15:56   

witaj, wpadłem sobie jeszcze przed imprezka sylwestrową więc możesz spróbować tak, że do kodu gdzie ładujesz zewnetrzny plik txt( Twoje start.swf ) napisać to:
Kod:
_root.tex.text_pol.loadVariables("start.txt");

wydaje mi się że to o to chodzi jeżeli się myle to zajme się tym w przyszłym roku:D
Szczęścilwego nowego roku

?-)

syspo 
Praktyk

Wysłany: Pon 02 Sty, 2006 11:48   

Po wpisaniu tego
Kod:
_root.tex.text_pol.loadVariables("start.txt");

Nawet w pliku start.swf nie odczytuje tekstu z text.txt :(

Nie mam już pomysłów :(

[ Dodano: Pon Sty 02, 2006 7:28 pm ]
Znalazłem przyczynę problemu.
Znacznik
Kod:
< > - html

Gdy zaznaczę go text w SWF nie jest czytany. Natomiast gdy odznaczę text jest wczytywany.

Teraz prosiłbym o pomoc aby ten "< >" znacznik mógł byc zaznaczony (bo potrzebowałbym robić tabelki w html'u) i aby dalej wyświetlało zawatrość pliku text.TXT

Bardzo proszę o pomoc.
NIe wierzę, że nie mieliście takiego problemu :|

^galechus 

Wysłany: Wto 03 Sty, 2006 01:21   

nie spotkałem się z takim czymś, naprawdę, ajeżeli chodzi o "<>" to to obsługuje tylko znaczniki do tekstu, nie obsługuje tabelek...

?-)

[ Dodano: Wto Sty 03, 2006 1:26 am ]
a co do tego kodu wyżej to sorki:) całkiem o czymś innym myślałem...:)

?-)

syspo 
Praktyk

Wysłany: Wto 03 Sty, 2006 09:17   

galechus napisał/a:
nie spotkałem się z takim czymś, naprawdę, ajeżeli chodzi o "<>" to to obsługuje tylko znaczniki do tekstu, nie obsługuje tabelek...

mhm.

Czyli jednym słowem (podsumowując) nie da się wyświetlić zawartości pliku *.txt w *.swf załadowanym w pliku *.swf z zaznaczoną opcją html ( <> )

Dlatego chciałbym spytać, czy jest możliwość zaimportowania zawartości pliku *.html (w całości - tabelki, znaczniki itp) do pliku *.swf :?: :?:

^galechus 

Wysłany: Wto 03 Sty, 2006 18:29   

syspo napisał/a:
Czyli jednym słowem (podsumowując) nie da się wyświetlić zawartości pliku *.txt w *.swf załadowanym w pliku *.swf z zaznaczoną opcją html ( <> )

oczywiście, że się da, przykładem jest moja stronka www.znuf.teh.pl, i tam tez mam cos takiego jak Ty taki sam szkielet, że mamn głowny .swf i do niego jest ładowany zewnetrzny .swf i do niego jest wczytywany plik .txt ze znacznikami html

syspo napisał/a:
Dlatego chciałbym spytać, czy jest możliwość zaimportowania zawartości pliku *.html (w całości - tabelki, znaczniki itp) do pliku *.swf Question Question

a co do tego to może pływające ramki??? kiedyś dałem przykład zobacz może Ci się przyda: http://swish.wodip.opole....wtopic.php?t=86

?-)

syspo 
Praktyk

Wysłany: Sro 04 Sty, 2006 08:31   

galechus, a mógłbyś mi udostępnić tego swi który ładuje do siebie tekst?
Oczywiście zobowiązuję się, że nie wykorzystam z niego niczego prócz samego sposobu na zaimportowanie *.txt do *.swf :)

Co do tego pliku cp udostępniłeś na podajen wyzej stronie, to przeniosłeś ten sposób na SwishMaxa? Czy to jest wykonalne jedynie we Flash'u??

^galechus 

Wysłany: Sro 04 Sty, 2006 10:51   

syspo podaj email to Ci prześle ten pliczek, ale pamietaj tylko do celów edukacyjnych :D

syspo napisał/a:
Co do tego pliku cp udostępniłeś na podajen wyzej stronie, to przeniosłeś ten sposób na SwishMaxa? Czy to jest wykonalne jedynie we Flash'u

tam masz coś takiego, że na animację flash wstawiasz wrastwe(<DIV>), pływającą ramkę(<IFRAME>), musisz z tym pokąbinować, jak będziesz miał pytania to wal tutaj na ten temat, postaram się pomóc.

?-)

Odpowiedz do tematu