|
SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH
|
... o wrażenie i o poradę... |
Autor |
Wiadomość |
Soosa
Początkujący

|
Wysłany: Pon 07 Lis, 2005 00:03 ... o wrażenie i o poradę...
Moje WWW: xxx |
|
|
zostawiła mnie dziewczyna... żeby o tym nie myśleć, wypociłem sobie stronkę. Druga w moim życiu, ale pierwsza we flashu/Swish'u. (poprzednia html na ramkach, we frontpage'u).
oto moje dzieło
Chciałem się zapytać o wrażenia względem tej strony. Mam też dwa pytania.
W zakładce "O mnie' i "Photos" stworzyłem przyciski do przesuwania elementów góra/dół. Zrobiłem to korzystając ze wskazówek z tąd, przy czym zmieniłem reakcję z kliku na najechanie. Nie podoba mi się że obiekty przesuwają się w nieskończoność... poszukałem tu i tam, znalazłem czyjś przykładowy plik, tym razem juz nie pamiętam gdzie. Ale zastosowane tam skrypty, tzn. Kod: | onEnterFrame(includingFirstFrame) {
if (p._Y >=280) {
p._Y=280;
}
if (p._Y <=-200) {
p._Y=-200;
}
}
|
działały dopuki nie przypożądkowałem efektu dla danego obiektu. Po dodaniu fade in, w okienku debug pojawiał się błąd
Kod: | ERROR: Cannot find variable or function "p" in statement:
strona moja.photos.photosmenu::onEnterFrame(includingFirstFrame)::if (p._Y >=280)
Referenced from: "_root.photos.photosmenu" <<to tylko początek błędu>>
|
ostatnie pytanie dotyczy przycisków po lewej. trzy stany przycisku i każdy ma inną animację... ale co zrobić by po kliknięciu przycisku odtworzyła się cała animacja a nie tylko ten fragment który zdąży podczas przyciśnięcia klawisza myszy?
Tylko nie wieszajcie za dużo psów na mnie... To moja pierwsza stronka prawie od roku czasu.. spędziłem nad nią ostatnie 7 wieczorów i nocy...
post umieściłem w tym dziale, gdyż w sumie oczekję przede wszystkim pomocy w problemach które wymieniłem... |
|
|
|
 |
tAboon
Ekspert tAboon

Pomógł: 14 razy Wiek: 40 Dołączył: 27 Lut 2005 Posty: 539 Skąd: Kielce
|
Wysłany: Sro 09 Lis, 2005 21:54
Moje WWW: www.skocz.pl/taboon |
|
|
Po Pierwsze Daj jakiegoś chociż minimalnego preloadera, bo sie doczekać nie mogłem
po drugie o wrażenia i estetyczne i techniczne odnosnie stron w innym dziale
Po trzecie daj opcje "music on/off" siedząc i słuchając Winampa przydatna jest taka opcja;
Cytat: | działały dopuki nie przypożądkowałem efektu dla danego obiektu. Po dodaniu fade in, w okienku debug pojawiał się błąd | Efekt Fade na linii czasu wyrzuca do momentu pojawienia się tegoz obiektu goz linii i SWiSH moze go nie widziać. W Twoim konkretnym przypadku, tzn jednolite tło uzyć zasłony, która z efektem Fade Out znika i jednocześnie odsłania tekst. Powinno pomóc i juz będziesz mógł zastosować ograniczenie na IF'ach.
Cytat: | ostatnie pytanie dotyczy przycisków po lewej. trzy stany przycisku i każdy ma inną animację... ale co zrobić by po kliknięciu przycisku odtworzyła się cała animacja a nie tylko ten fragment który zdąży podczas przyciśnięcia klawisza myszy? | a na to nie mam pomysłu |
_________________ Pozdrófka
"Student, który się uczy wszytskiego, nigdy nie będzie mądry"
na gg nie pomagam.
Zajrzyj czasem do Regulaminu
Jak mądrze zadawać pytania
Polecenie SZUKAJ to nie boli
SWiSHmax build 09-2004 |
|
|
|
 |
Soosa
Początkujący

|
Wysłany: Sro 09 Lis, 2005 23:10
Moje WWW: xxx |
|
|
no dzisiaj też doczekać się nie mogę otwarcia stroni. Dotychczas strona frunęła... Pomyślę nad preloaderem, ale musze wpierw bardziej skomplikować swoje życie i stronkę. Z muzą też myślę, bo cały czas jeden i ten sam kawałek już zaczyna sie nudzić... I wogóle sam zauważam dużo niedopatrzeń.
Dziękuję za rady... |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.08 sekundy. Zapytań do SQL: 9 |
|
|