"zapisz element docelowy jako" |
Autor |
Wiadomość |
azazyl
Początkujący

|
Wysłany: Czw 15 Wrz, 2005 00:29 "zapisz element docelowy jako"
|
|
|
witam mam pytanie, mianowicie na stronie udostepniamkawalki filmow po 40 mega i czy mozna zrobic tak aby po kliknieciu na link film zaczal sie sciagac. bo jak do tej pory to wrzuca mi do windows media playera od razu i odtwarza az sciagnie caly. najlepsze byloby zapisz element docelowy jako ae htmla wewnatrz flasha nie mozna wkleic i szkoda jakies pomysly?
z gory wielkie dzieki (uzywam swishmax'a) |
|
|
|
 |
MBabelek
Profesjonalista

Pomógł: 14 razy Dołączył: 27 Sty 2005 Posty: 175 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: Czw 15 Wrz, 2005 08:01
|
|
|
Temat juz był Panie azazyl - do kosza
KLIK |
|
|
|
 |
azazyl
Początkujący

|
Wysłany: Czw 15 Wrz, 2005 12:31
|
|
|
co z tego ze byl skoro rozwiazania i tak nikt nie podal |
|
|
|
 |
MBabelek
Profesjonalista

Pomógł: 14 razy Dołączył: 27 Sty 2005 Posty: 175 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: Czw 15 Wrz, 2005 17:32
|
|
|
proponuje przeczytac tekst ze zrozumieniem |
|
|
|
 |
azazyl
Początkujący

|
Wysłany: Pią 16 Wrz, 2005 03:28
|
|
|
dobra nie wazne , bo chodzilo mi o jakies konkretne rozwiazanie wynikaja z mozliwosci programu swismax , a nie ze zmienienia rozszerzenia pliku bo to jest akurat bardzo oczywiste lecz stanowi utrudnienie dla przyszlych urzytkownikow (beda musieli bawic sie w rozpakowanie plikow a dla niektorych moze sie to okazac za skomplikowane) |
|
|
|
 |
nugatt

Pomógł: 75 razy Wiek: 43 Dołączył: 16 Maj 2005 Posty: 1389 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Pią 16 Wrz, 2005 16:20
|
|
|
masz racje może być za trudne
więć pakuj do zipa - windows powinien otworzyć, z rarem mu trudniej |
_________________ tomekf /// swishmaxxx |
|
|
|
 |
Basic_M
Początkujący

|
Wysłany: Pią 23 Wrz, 2005 09:34
|
|
|
Oto rozwiazanie problemu:
Nie podajesz linku do pliku bezposrednio a podajesz link do pliku php (oczywiscie możesz umiescic kilka plikow php i kazdy odpowiada za konkretny film lub tez mozesz przekazac parametr jaki film ma byc popbierany). O zawartosci i konstrukcji tego pliku poczytaj sobie tu http://4programmers.net/article.php?id=534 . Zasada jego jest prosta jeżeli jednak nie masz doswiadczenia z php to musisz troszke sie do edukowac . Mysle ze nikt sie nie zorientuje ze wywolany zostal plik php a nie plik filmowy bo natychmiast pojawia sie okno zapisu właściewego pliku.
Tego typu rozwiązanie zastosowałem np tu: http://www.profim.pl/?ids=97&lang=pl
Sa tu pliki pdf, zdjecia, wordy itd.. pliki te otworzyly by sie domyslnie w oknie IE ale dzieki podanemu wyzej rozwiazaniu wyskakuje okienko do pobierania i nie ma tu znaczenia czy jest to strona html czy flash...
ps. do nugatt - byłem na http://czujny.webd.pl/ - powiedz mi co to jest za czcionka (ta ogolnie wykorzystywana w tekstach na podstronach)??? bardzo ładna i czytelna... |
|
|
|
 |
nugatt

Pomógł: 75 razy Wiek: 43 Dołączył: 16 Maj 2005 Posty: 1389 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Pią 23 Wrz, 2005 14:06
|
|
|
miniforma2 by barmee