Gotowa strona do oceny |
Autor |
Wiadomość |
jac_szcz
Praktyk
|
Wysłany: Sro 19 Paź, 2011 21:57 Gotowa strona do oceny
|
|
|
Witam
W końcu wisi gotowa strona Pivnicy:
http://www.pubclubpivnica.pl
Bez tego forum strona by nie powstała więc wielkie dzięki za pomoc.
Zdaję sobie sprawę z wielu niedociągnięć, ale chyba działa jak należy.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
Piotr
Ekspert
|
Wysłany: Czw 20 Paź, 2011 07:44
|
|
|
Fajne
Tylko jak wyłączyć "Lewanowiczów" ? bo nie widzę takiej możliwości, a dalsze przeglądanie strony staje sie niemożliwe.
Pozdrawiam ... |
|
|
|
|
^Januszr
Pomógł: 216 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 1854 Skąd: Stolyca od urodzenia
|
Wysłany: Czw 20 Paź, 2011 09:52
|
|
|
jac_szcz, to jako jeden z pomagających domagam się powieszenia mojej fotografii w pubie
A teraz na serio, co mi się nie podoba:
- nie widzę sensu aby przycisk [X] do zamykania był grafiką pixelową
- nie widzę sensu aby mapa była grafiką pixelową
- nie widzę sensu aby inne elementy jak np link do FuckBooka albo głośnik były grafikami pixelowymi
- nie wiem dlaczego podczas ładowania nie ma żadnej małej animacji (podskakujące "i", albo jakiś ruch napisu...)
- nie wiem dlaczego ta mała zawartość zabiera ponad 4 mb - jakbym chciał to odtworzyć na telefonie to przy sprzyjających wiatrach trwało by to około minuty...
Po co próbujesz otwierać flash na fullscreen? Wystarczyła by wstawka do html z czarnym tłem - prawda???. A tak tylko obiciąża procesorka niepotrzebnie.
Troszkę kolorystykę MENU bym zmienił: np czerowne tytuły: DRINKI a potem białe opisy i ceny...
Swish to raczej program wektorowy a Ty powklejałeś mnóstwo pixelozy |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
|
|
|
|
|
^shastaan
Pomógł: 72 razy Dołączył: 09 Gru 2007 Posty: 688 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: Czw 20 Paź, 2011 11:12
|
|
|
Nie miałem żadnego problemu z wyjściem z "lewanowiczów".
Zgadzam się z Januszemr, to za ciężkie. Szczególnie, że nie ma na tej stronie nic co powinno tyle ważyć.
Ja trochę liberalniej, co prawda, podchodzę do stosowania grafik rastrowych we flashu/swishu, bo uważam, że swish jest stworzony do obslugi i rastrówki i wektorówki. Niemniej, jak już używasz rastrowych grafik to poświęć chwilę, żeby je zoptymalizować.
Generalnie strona się od początku dobrze zapowiadała. :]
Jest fajnie. Pare rzeczy są na 3,5 a nie na 5 (mapka brzydka, nieco "ciasno" się robi miejscami, wyrównanie elementów masz chyba automatyczne/matematyczne a nie optyczne i to drażni nieco) niemniej całość strony poprawna/całkiem-spoko. :]
Brawo. |
_________________ Prowadzę stacjonarne i zdalne szkolenia z grafiki, również ze SWiSH. Program ustalany indywidualnie w zależności od potrzeb klienta. Szczegóły na www.kreopka.pl
|
|
|
|
|
^Januszr
|
Wysłany: Czw 20 Paź, 2011 12:35
|
|
|
Ubiegając pytania mielu i innych:
tak, nudziło mi się.
|
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
|
|
|
|
|
^shastaan
Pomógł: 72 razy Dołączył: 09 Gru 2007 Posty: 688 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: Czw 20 Paź, 2011 17:33
|
|
|
|
_________________ Prowadzę stacjonarne i zdalne szkolenia z grafiki, również ze SWiSH. Program ustalany indywidualnie w zależności od potrzeb klienta. Szczegóły na www.kreopka.pl
|
|
|
|
|
mielu
Pomógł: 131 razy Wiek: 47 Dołączył: 06 Kwi 2006 Posty: 1177 Skąd: Kraków
|
Wysłany: Nie 23 Paź, 2011 07:34
|
|
|
eee to to ja wiem i już nie pytam |
|
|
|
|
jac_szcz
Praktyk
|
Wysłany: Nie 30 Paź, 2011 20:29
|
|
|
Zdjęć pomagających nie będzie bo ścian by zabrakło, ale chętnie poczęstuję dobrym piwkiem Może Swish Forum Party?
Dzięki za wszystkie opinie. Od razu mówię, że w swishu raczkuję więc rzeczy typu preloader przed ładowaniem podstrony to czarna magia... Co do kolorystyki w menu faktycznie jest do poprawy.
Faktycznie zdjęcie Lewanowiczów, które jest lightboxem w google chrome nie można zamknąć, dzieje się tak ponieważ ładowany skrypt jest pod całą stroną... Można to zauważyć włączając odświeżanie. Niestety nie mam pojęcia jak to naprawić, najprawdopodobniej trzeba pokombinować z pozycjonowaniem skryptu aby się wyświetlał nad stroną... |
|
|
|
|
^Januszr
|
Wysłany: Sro 02 Lis, 2011 08:54
|
|
|
Cytat: | Zdjęć pomagających nie będzie bo ścian by zabrakło | - na wystawy nie braknie ale dla pomagających to już miejsca nie ma... Świetnie... bajecznie po prostu |
|
|
|
|
|
mikolajdrew
Początkujący
|
Wysłany: Wto 13 Lis, 2012 21:56
|
|
|
A mi sie po prostu podoba kilka rzeczy bym zmienił, ale strona jest ok |
_________________ pozdrawiam |
|
|
|
|
Batelen
Początkujący
|
Wysłany: Pon 11 Sty, 2016 11:02
|
|
|
Podoba mi się ta stronka. Całkiem ładna i przejrzysta. Żeby wszystkie takie były... |
_________________ strony internetowe polecam |
|
|
|
|
mazdana
Początkujący
|
Wysłany: Wto 19 Lip, 2016 18:00
|
|
|