Załadowane informacje z plików swf nakładają się na siebie |
Autor |
Wiadomość |
KrzysztofZ
Bywalec
|
Wysłany: Pon 03 Lut, 2014 16:46 Załadowane informacje z plików swf nakładają się na siebie
|
|
|
Jest to pierwszy mój post na forum dlatego witam wszystkich.
Zrobiłem sobie proste menu, nauczyłem się (dzięki forum) dodawać pliki swf, dodawać teksty, preloader itp.
Moje pytanie jest następujące:
- klikając w menu na przycisk O_mnie (ładuje się swf i wszystko jest ok), natomiast gdy od razu klikam na przycisk w menu Start (też ładuje się plik, ale nakłada się on na wyświetlony tekst z poprzedniego swf-a - jak temu zapobiec ?
Przepraszam za tak banalne pytanie, ale nie znam na razie Swishmaxa (uczę się od 2 dni), forum też oczywiście przeszukuję na okrągło, a i tak nie jestem w stanie wszystkiego znaleźć. |
|
|
|
|
^Januszr
Pomógł: 216 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 1854 Skąd: Stolyca od urodzenia
|
Wysłany: Pon 03 Lut, 2014 18:36
|
|
|
Usuń zeszłego SWF poprzez remove albo _visible=false.
Trudno zgadnąć, bez SWI
Warto także pamiętać aby przycisk do właśnie otwartego/załadowanego swf był nieaktywny, gdy ten swf jest wyświetlany - ale to szczegół. |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
|
|
|
|
|
KrzysztofZ
Bywalec
|
Wysłany: Pon 03 Lut, 2014 19:13
|
|
|
Właśnie o takie informacje mi chodzi - nie mam pojęcia gdzie to zmienić:
- remove albo _visible=false
- przycisk do właśnie otwartego/załadowanego swf był nieaktywny
Poszukam, jak nie znajdę to poproszę o pomoc. |
|
|
|
|
^Januszr
|
Wysłany: Pon 03 Lut, 2014 19:34
|
|
|
yhm... |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
|
|
|
|
|
KrzysztofZ
Bywalec
|
Wysłany: Pon 03 Lut, 2014 19:56
|
|
|
Niestety nie otworzę pliku - moja kompilacja SM4 to 2011.09.19
Nie wiem, czy to jest dobre rozwiązanie:
1. Do przycisku O_mnie dodałem w skrypcie
on (release) {
Kontener.loadMovie("d:\\Strona WWW\\O_mnie.swf");
}
on (release) {Kontener2._visible = false
}
2. Do przycisku Start dodałem w skrypcie
on (press) {
Kontener2.loadMovie("d:\\Strona WWW\\Film3.swf");
}
on (release) {Kontener._visible = false
} |
|
|
|
|
^Januszr
|
Wysłany: Pon 03 Lut, 2014 21:52
|
|
|
Bez swi nie zobaczę
Aktualizacje SWISH są za free. W stopce znajduje się info, skąd można zassać najnowszą wersję. Zainstalowanie najnowszej wersji nie powoduje utraty licencji na starsze.
Innymi słowy: jak nie chcesz otwierać SWI ode mnie to załącz od siebie pliki na których można pracować. |
|
|
|
|
|
KrzysztofZ
Bywalec
|
Wysłany: Wto 04 Lut, 2014 09:14
|
|
|
Załączam plik swi bez dodatkowych plików, jeżeli nie wystarczy do wrzucę resztę. |
|
|
|
|
^Januszr
|
Wysłany: Wto 04 Lut, 2014 10:39
|
|
|
W ZIP masz podgląd - jak Ci się podoba i to jest to co potrzebowałeś to niestety ale musisz sobie zassać najnowszą wersję. Tyle co mogę zrobić. |
|
|
|
|
|
KrzysztofZ
Bywalec
|
Wysłany: Wto 04 Lut, 2014 11:01
|
|
|
Zassałem nową wersję SW4, ale nie mam zgodności językowej. Pre-relase EN nie akceptuje mojego klucza. |
|
|
|
|
^Januszr
|
Wysłany: Wto 04 Lut, 2014 12:46
|
|
|
OOOOOOOOOppppppppppppps! a sądziłem, że moje wyjaśnienia i porady przed zakupem - aby brać wersję ENG - były jasne
To nie wiem jak Ci pomóc Mi onegdaj SupportCall dorzucił za free licencję ENG. Głownie dlatego, że prerelease nie miała paskudnego błędu, który był w wersji oficjalnej. Zawsze możesz zapytać - pewnie też dostaniesz wersję eng.
Możesz także założyć konto chwilowe typu "gorący_stefan_17@wp.pl" albo "mokra_agatka89@onet.pl" czy jakieś inne - tylko po to aby uzyskać 15 dniowy klucz. Ważne, abyś oficjalnego adresu mail w to nie mieszał. |
|
|
|
|
|
KrzysztofZ
Bywalec
|
Wysłany: Wto 04 Lut, 2014 13:21
|
|
|
Z oficjalnej strony Swish PL mam informacje, że "Jest możliwość bezpłatnego dodania licencji na wersj ANG do Pana konta". Mam tylko napisać prośbę na maila. Napisałem i czekam na odzew. |
|
|
|
|
^Januszr
|
Wysłany: Wto 04 Lut, 2014 13:25
|
|
|
To bardzo miło, że się zmieniło. Ja musiałem się tłumaczyć przy zmianie licencji SM2 (nie 4) na ENG. Pewnie zaraz będziesz miał. I nagle zaczniemy rozmawiać podobnym językiem |
|
|
|
|
|
KrzysztofZ
Bywalec
|
Wysłany: Czw 06 Lut, 2014 21:00
|
|
|
Właśnie 20 min. temu dołączyli mi licencję EN - wszystko gra. Jutro sobie przeanalizuję Pana skrypt. |
|
|
|
|
^Januszr
|
Wysłany: Pią 07 Lut, 2014 08:51
|
|
|
Powodzenia. |
|
|
|
|
|
KrzysztofZ
Bywalec
|
Wysłany: Pią 07 Lut, 2014 14:32
|
|
|
Menu działa ok.
Niestety problem z usuwaniem poprzednich informacji pozostał.
Klikam w menu np. Kontakt - ładuje się film, następnie klikam na O_mnie - ładuje się film ale poprzedni tekst na ekranie zostaje. |
|
|
|
|
^Januszr
|
Wysłany: Pią 07 Lut, 2014 15:38
|
|
|
Załącz wszystko - tak abym nie musiał robić własnych filmów. I przestań proszę z tym "pan", bo to nie miejsce na aż tak daleko rozwinięte konwenanse.
Jak nie wejdzie wszystko w zip (nie da się załączyć na forum) to usuń proszę wszystkie obrazi - zostaw wektory. Wtedy po zzipowaniu powinno być ok. Ewentualnie wrzuć na jakiś serwer i podaj link |
|
|
|
|
|
KrzysztofZ
Bywalec
|
Wysłany: Pią 07 Lut, 2014 16:12
|
|
|
Ok. Wrzucam wszystko. |
|
|
|
|
^Januszr
|
Wysłany: Pią 07 Lut, 2014 16:49
|
|
|
Tiaaaaaa...
po co kontener do każdego swf? Zmieniłem i wygląda ok. Plik Film3.swf usunąłem, bo ważył za dużo. Nie mam pojęcia dlaczego skalujesz fotografie w Swish - możesz zaimportować do swish niewielkie obrazy, wtedy SWF ważyłby kilkadziesiąt kilo, no i nie warto zmieniać proporcji obrazów w swish, no ale to nie tego dotyczył temat
Postaraj się ponadto o podawanie ścieżki swf jako arbitralnej, czyli innej niż dysk d/moje dokumenty itp, bo na serwerze nie ma pewnie dysku d/moje dokumenty - prawda? |
|
|
|
|
|
KrzysztofZ
Bywalec
|
Wysłany: Pią 07 Lut, 2014 17:00
|
|
|
Dzięki. Już na to patrzę.
Co do ścieżki to oczywiście masz rację. Przed wysłaniem na serwer to zmienię.
PS. Szukam właśnie co zmieniłeś żeby to działało. |
|
|
|
|
^Januszr
|
Wysłany: Pią 07 Lut, 2014 17:04
|
|
|
Ścieżki do filmów oraz ładowanie do tego samego kontener2. |
|
|
|
|
|
KrzysztofZ
Bywalec
|
Wysłany: Pią 07 Lut, 2014 17:10
|
|
|
Co do kontenerów to zauważyłem, że wszystko jest ładowane do jednego.
Natomiast nie pomyślałem o ścieżkach. |
|
|
|
|
|