mrugający przycisk wyłączany po najechaniu - POMOCY PILNE |
Autor |
Wiadomość |
warriorus
Początkujący
|
Wysłany: Nie 23 Cze, 2013 10:09 mrugający przycisk wyłączany po najechaniu - POMOCY PILNE
|
|
|
Witam, męczę się od tygodnia z przyciskiem. Stworzyłem GIf-a, prosty znak zapytania który zmienia kolory, umieściłem go na 3 scenach i teraz po najechaniu na niego ma on przestać mrugać na danej scenie i nawet jak wrócimy do tej sceny znowu on już nie mruga, Tak żeby pomrugał na 1, 2, 3 i później został jednolity kolor jak już będziemy się dalej w kółko poruszali. Jest to możliwe bo nie znam się za dobrze i kombinuje ale kiepsko to widzę. Proszę o pomoc. |
|
|
|
|
^Januszr
Pomógł: 216 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 1854 Skąd: Stolyca od urodzenia
|
Wysłany: Nie 23 Cze, 2013 18:29
|
|
|
SWI poproszę. Bez SWI nie ruszymy...
SwishMax to program bardziej wektorowy - po kiego grzyba wklejać gify? Znak zapytania migający robi się w kilka sekund w Swish. Czy z Twojej wypowiedzi mamy rozumieć, że próbujesz sterować gifem za pomocą flasha? |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
|
|
|
|
|
warriorus
Początkujący
|
Wysłany: Nie 23 Cze, 2013 20:52
|
|
|
Ogolnie to mieszam i kombinuje. Tak na to by wychodziło że staram się sterować flaschem Gifa.
Jakoś zrobiłem to że przestaje mi migać gif po najechaniu ale teraz chcialbym zrobić żeby ten migający znak zapytania po prawej pokazał się dopiero gdy najedziemy na ten po lewej. Bo na razie pokazują mi się dwa na raz...
[ Dodano: Nie 23 Cze, 2013 21:54 ]
nie chce mi zalacznika dodac....
wrzucilem SWI na hosta:
http://www.sendspace.pl/f...87bdba853c9ed7f |
|
|
|
|
mezon
Praktyk
Pomógł: 3 razy Dołączył: 06 Mar 2007 Posty: 31 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: Pon 24 Cze, 2013 21:37
|
|
|
Oba znaki zapytania w 3 scenach masz ustawione na pojawianie się w tym samym czasie. Nie ma zatem nic nadzwyczajnego, że oba się pojawiają...
Postaw jednego, zatrzymaj animację i ustaw coby pierwszy przerzucił Cię do miejsca gdzie pojawi się drugi...
Utoczyłeś ponad 6megowy plik... miej na to baczenie |
_________________ Dobroć jest ważniejsza niż mądrość, a uznanie tej prawdy to pierwszy krok do mądrości. T. I. Rubin |
|
|
|
|
^Januszr
Pomógł: 216 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 1854 Skąd: Stolyca od urodzenia
|
Wysłany: Wto 25 Cze, 2013 10:42
|
|
|
mezon, no gratuluję - ja na to zerknąłem i pośród rastrów nie odnalazłem desygnatów... Zastanawiające jest jednak, że w tak rozbudowanym programie wektorowym, przyciski i animacje mają być gifami - to znacznie podwyższy wagę pliku oraz spowoduje spadek jakości animacji. |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
|
|
|
|
|
|