|
SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH
|
Scroll w sprajcie |
Autor |
Wiadomość |
adc
Bywalec
|
Wysłany: Nie 24 Lip, 2005 17:25 Scroll w sprajcie
|
|
|
Witam, mam taki problem:
Mam sprajta w którym mam kilka dynamicznych pol tekstowych, które pobierają teksty z pliku php. Chciałbym teraz zrobić scrolle którymi mógłbym przewijać zawartość sprajta w dół i w góre. Nigdzie nie mogę znaleźć rozwiązania tego problemu. Wszędzie natomiast można znaleźć jak zrobić scrolle w polu tekstowym:), wiem jak to zrobić, ale nic mi to nie daje gdyż chciałbym przesuwać cąłą zawartością sprajta a nie tylko w obrębie jednego pola tekstowego.
Bardzo proszę o pomoc, napewno ktoś z Was przerabiał taki problem. |
|
|
|
|
tAboon
Ekspert tAboon
Pomógł: 14 razy Wiek: 40 Dołączył: 27 Lut 2005 Posty: 539 Skąd: Kielce
|
Wysłany: Nie 24 Lip, 2005 19:03
Moje WWW: www.skocz.pl/taboon |
|
|
http://swish.wodip.opole....topic.php?t=117 popatrz do tego tematu i pokombinuj troszke. jestem pewien ze dasz sobeiz tym rade. Spróbuj zamienic go w ten sposób aby nie odwoływał się do konkretnego pola tekstowegoa do sprajta i przesuwał sprite. |
_________________ Pozdrófka
"Student, który się uczy wszytskiego, nigdy nie będzie mądry"
na gg nie pomagam.
Zajrzyj czasem do Regulaminu
Jak mądrze zadawać pytania
Polecenie SZUKAJ to nie boli
SWiSHmax build 09-2004 |
|
|
|
|
adc
Bywalec
|
Wysłany: Nie 24 Lip, 2005 23:19
|
|
|
Dzięki za pomoc:), poradziłem sobie z tym problemem, bardzo przydatnę rozwiązanie jest w załączniku, może komuś się przyda.. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.12 sekundy. Zapytań do SQL: 14 |
|
|