Zamknięty przez: mielu Pią 05 Kwi, 2013 17:46 |
takie pytania o wczytywanie txt |
Autor |
Wiadomość |
xtro
Praktyk
|
Wysłany: Pią 21 Wrz, 2012 14:52 takie pytania o wczytywanie txt
|
|
|
Wiem że temat już był, ale szukam innego podejścia. Zrobiłem scorla. Przesuwa się tekst ale chciałbym go móc doczytać z pliku pasek.txt będącego na tej samej ścieżce co pasek.swf.
I teraz inne podejście ... czy da się zrobić drugi projekt w Swishu... który będzie maiał form do którego wpisujemy to co ma się na tym pasku pojawić??? I wysyła do takiego paska jakoś... Powiedzmy dla ułatwienia niech ten form będzie na tej samej ścieżce na serwerze co pasek.swf i pasek.txt
Jakiś przykłady masie, coś prostego dla nieobeznanego w przesyłaniu danych?
[ Dodano: Pią 21 Wrz, 2012 15:54 ]
ahhh nie dodałem ze to swish v 4 |
_________________ /|\ACI3|< |
|
|
|
|
^Januszr
Pomógł: 216 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 1854 Skąd: Stolyca od urodzenia
|
Wysłany: Pią 21 Wrz, 2012 16:38
|
|
|
Nie wiem co to "projekt".
Czy pytasz o wczytywanie danych z pliku txt do animacji swf? Jeżeli tak to polecam to:
http://swish.wodip.opole....ghlight=aumente |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
|
|
|
|
|
xtro
Praktyk
|
Wysłany: Pią 21 Wrz, 2012 22:20
|
|
|
Tak wgrałem ten przykład , ale obawiam się , że to dla mnie za trudne to programowanie. Mi chodziło o to że mam 1 linijke skrolowanego płynącego tekstu jak w wiadomościach CNN i ta 1 linijka ma się wczytywać z pliku pasek.txt gdzie będzie też tylko i linijka tekstu.... nie wiem jak to prościej opisać, chodzi mi o coś tak maksymalnie łopatologicznego... |
_________________ /|\ACI3|< |
|
|
|
|
^Januszr
|
Wysłany: Sob 22 Wrz, 2012 07:52
|
|
|
Jeżeli załączyłbyś przykład - co w 99% przypadków jest nieodzowne - to łatwiej było by określić czytelnikom Twoje potrzeby.
Tym razem, sądzę że potrzebujesz tego: http://flashblog.swish.pl...hu-ticker-tape/
Jest tam opis jak zrobić czytanie z pliku tekstowego. |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
|
|
|
|
|
^shastaan
Pomógł: 72 razy Dołączył: 09 Gru 2007 Posty: 688 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: Sob 22 Wrz, 2012 11:01
|
|
|
Akurat kiedyś robiłem takie... |
_________________ Prowadzę stacjonarne i zdalne szkolenia z grafiki, również ze SWiSH. Program ustalany indywidualnie w zależności od potrzeb klienta. Szczegóły na www.kreopka.pl
|
|
|
|
|
MarzaPocz
Początkujący
|
Wysłany: Czw 07 Mar, 2013 07:33
|
|
|
Podziel się swoimi doświadczeniami w tym temacie. Jeśli to nie problem proszę napisz coś więcej. Z góry dziękuję. |
_________________ hurtownia led |
|
|
|
|
^Januszr
|
Wysłany: Czw 07 Mar, 2013 09:17
|
|
|
MarzaPocz takie "zaśmiecanie" forum nic nie wnosi. Pod względem zawartości avilo.pl to bardzo wysokie ceny, niska jakość, nędzne grafiki. A banner pozostawia dużo do życzenia - szczególnie jakość. W czym jeszcze możemy pomóc? |
|
|
|
|
|
princessa2013
Początkujący
|
Wysłany: Pią 22 Mar, 2013 10:06
|
|
|
shastaan napisał/a: | Akurat kiedyś robiłem takie... |
Ale się wypowiedziałeś, to napisz coś więcej, żebyśmy mogli skorzystać z twojego doświadczenia |
_________________ Jak masz zrobic coś dziś zrób po jutrze a będziesz mieć 2 dni wolnego foto tapeta dla Ciebie |
|
|
|
|
^shastaan
|
Wysłany: Sob 23 Mar, 2013 13:48
|
|
|
Żartujecie ze mnie czy macie problemy ze wzrokiem?
Dałem załącznik, w którym jest wszystko i działa. |
_________________ Prowadzę stacjonarne i zdalne szkolenia z grafiki, również ze SWiSH. Program ustalany indywidualnie w zależności od potrzeb klienta. Szczegóły na www.kreopka.pl
|
|
|
|
|
^Januszr
|
Wysłany: Sob 23 Mar, 2013 19:11
|
|
|
shastaan, To standardowy text spod ctrl+v aby napisać "cokolwiek" i spróbować dorzucić syfną reklamę stronki 2swiaty.pl która pod względem swish bądź animacji to kompletne dno i wodorosty z zerowym wyczuciem tematu animacji. |
|
|
|
|
|
^shastaan
|
Wysłany: Wto 26 Mar, 2013 23:41
|
|
|
No właśnie odniosłem wrażenie, że nie...
pewnie się myliłem |
|
|
|
|
|
mielu
Pomógł: 131 razy Wiek: 47 Dołączył: 06 Kwi 2006 Posty: 1177 Skąd: Kraków
|
Wysłany: Pią 05 Kwi, 2013 17:46
|
|
|