|
SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH
|
Kochani BARDZO, BARDZO WAŻNY PROBLEM DO ROZWIĄZANIA |
Autor |
Wiadomość |
xtro
Praktyk
|
Wysłany: Pią 22 Lut, 2013 21:54 Kochani BARDZO, BARDZO WAŻNY PROBLEM DO ROZWIĄZANIA
|
|
|
1. Kochani, poruszałem ongiś ten temat ale chybać bez sukcesu. Max 4 oczywiście. Umiem już zrobić player taki że: odtwarzam i doczytując prograsywnie zadany plik FLV leżacy na serwerze.... ALE :
Mnie interesuje próba zrobienia prostego playerka, który by odtwarzał dowolny strumień wideo z serwisów takich jak LIVESTREAM, BAMBUSER, USTREAM, CZY JUSTIN TV... po prostu taki prosty CUSTOM ADOBE STREAMING PLAYER. Czy jest to możliwe??? Czy wymaga jakiegoś specjalnego komponentu??? A może ktoś z Was to potrafi lub ma gotowy SWI
Bardzo bym prosił o pomoc! Najbardziej mi zależy na LIVESTREAM by taki zadany strumień z zadanego kanału odtwarzać. Przydała by się jeszcze do tego PAUZA I KONTROLKA GŁOŚNOŚCI i tylko tyle!
2. Drugi problem jest taki. Potrzebuję banalnie prostego projektu który składał by się z okienka gdzie widać obraz z podpiętej kamerki usb (np . mogło by to poprzedzać flashowe okienko wyboru źródła kam i mic) i przycisk NAGRAJ.... po kliknięciu weń aby została zarejestrowana wiadomość wideo o maksymalnie zdefiniowanej długości np. 2 min. (choć może być i bez ograniczeń) a wszystko (audio i vid) zapisało się na serwerze w formie dowolnego formatu A/V... ewentualnie TEN SAM PROBLEM ale z samą wiadomością AUDIO.... Proszę doradźcie i z góry dzięki za wszelką pomoc! |
_________________ /|\ACI3|< |
|
|
|
|
^Januszr
Pomógł: 216 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 1854 Skąd: Stolyca od urodzenia
|
Wysłany: Nie 24 Lut, 2013 15:37
|
|
|
W swish nie ma takiej możliwości bez - nie pamiętam czy dobrze to nazwę - Active Serrver do przechwytywania strumienia i zamiany go na flv. Ja swoją aplikację do telefonu zrobiłem tak, że ładuję do swf jpegi pochodzące ze streema z kamery IP. Miga, kiepska jakość ale daje się podglądać. Więcej tutaj:
http://www.daantje.nl/200...o-flash-swfflv/ |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
|
|
|
|
|
xtro
Praktyk
|
Wysłany: Sro 27 Lut, 2013 19:19
|
|
|
a to kurcze to co piszesz przerasta moją dociekliwość, chciałem po prostu uzyskać najprostszą możliwość wyświetlenia w prostokącie streamu livestream by spersonalizować wygląd okna (własny png z dziurką na wideo i przyciski)... no i taki stream może by nie miał bannerów.... Jest na android aplikacja SKYFIRE gdzie jest wykrywany strumień i wyświetlany na tablecie, telefonie lub smart tv właśnie bez reklam... po prostu jakoś tam renderuje się najwyraźniej cała ramka iframe z livestream...
A miże da się takie iframe wstawić na projekt swish jakoś i wypublikować do swf?
[ Dodano: Sro 27 Lut, 2013 19:56 ]
DObra , a może jest jakiś prosty sposób odtwarzania filmów z YouTube ? Taki personal youtube player? |
_________________ /|\ACI3|< |
|
|
|
|
^Januszr
Pomógł: 216 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 1854 Skąd: Stolyca od urodzenia
|
Wysłany: Czw 28 Lut, 2013 08:33
|
|
|
Chyba jestem za głupi na to aby Ci wyjaśnić, że to wymaga więcej niż warte, dlatego sam sobie poczytaj:
http://www.livestream.com...with_Livestream
i nie zawracaj głowy tym, czego zrobić się nie da w sposób opisany przez Ciebie, czyli skłądający się z
"banalnie prostego projektu"
oraz
"zrobienia prostego playerka", który ma być "po prostu taki prosty" [...] " i tylko tyle!"
TO NIE JEST PROSTE JAK I WIELE RZECZY, KTÓRE W SWISH MOŻNA ZROBIĆ. JAKBY BYŁO PROSTE NIE PROSIŁBYŚ O POMOC TYLKO SAM WZIĄŁ BYŚ SIĘ ZA ROBOTĘ!!!
To, że np mp3 player wygląda na nieskomplikowany nie oznacza, że jego napisanie zajmuje 1 linię kodu - zwykle kilkaset. |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.15 sekundy. Zapytań do SQL: 14 |
|
|