muzyka |
Autor |
Wiadomość |
mil0
Bywalec
|
Wysłany: Pon 08 Paź, 2012 17:27 muzyka
|
|
|
Witam mam takie małe jeszcze pytanko:
Czy jest opcja, by muzyka na stronie grała non stop nieprzerwanie? Chodzi mi oto by po kliknięciu w button(a co za tym idzie po przejściu do kolejnej sceny) muzyka leciała dalej. Zrobiłem obecnie muzykę na stronie, ale po każdorazowym przejściu między scenami rozpoczyna się ona od początku, a chodzi mi by była kontynuowana a nie zaczynała się od początku. Dziękuję z góry za pomoc.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
^shastaan
Pomógł: 72 razy Dołączył: 09 Gru 2007 Posty: 688 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: Wto 09 Paź, 2012 09:45
|
|
|
podniesinska.eu/index.php da się ale nie jest to problem, który rozwiążesz w samym swishu. Technologia, której potrzebujesz użyć nazywa się Ajax i pozwoli na przeładowywanie jednej części contentu bez przeładowywania innej (tej z muzyką).
http://muz.strefa.pl/
Problem będzie oczywiście znacznie łatwiejszy jeśli nawigacja i zmienny kontent będą zrobione w swfie i nawigacja nie będzie przeładowywać strony tylko zmieniać jej zawartość - to możesz zrobić w samym swishu. |
Ostatnio zmieniony przez shastaan Wto 24 Maj, 2016 14:26, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
^Januszr
Pomógł: 216 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 1854 Skąd: Stolyca od urodzenia
|
Wysłany: Wto 09 Paź, 2012 12:48
|
|
|
W odpowiedzi na małe pytanko, które zajęli 4 linie textu:
wrzuć muzykę do osobnej sceny i zaznacz tę scenę jako background (znajdziesz we właściwościach sceny). I będzie leciało zawsze, niezależnie od tego, do której sceny w pliku SWF przejdziesz. |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
|
|
|
|
|
mil0
Bywalec
|
Wysłany: Wto 09 Paź, 2012 20:34
|
|
|
I o takie "coś" mi chodziło! Wielkie dzięki Janusz! Shastaan Tobie również dziękuję |
|
|
|
|
|