2 duze problemy :( |
Autor |
Wiadomość |
danielfs
Początkujący
|
Wysłany: Nie 19 Sie, 2012 19:16 2 duze problemy :(
|
|
|
Strona ma byc klasyczna na gorze swish z menu na dole pod swishem tabela w html do zmiany tekstu z innych plikow html.
Swish gotowy w 99% bo...
- nie wiem jaki dodac script do przyciskow aby odnosily sie do tabeli w html aby ladowaly inne pliki html.
( przyklad: wchodze na strone laduje mi sie swish i tresc na dole w tabeli z pliku strona1.html --> klikam na przycisk z menu swish np. kontakt i ... swish dalej sie nie zmienia a w tabeli pojawia sie tekst z kontakt.html)
to pierwszy problem ---> czyli jaki script do swiha
Drugi problem to:
- jak zakodowac tabele w html i jaka dac nazwe ( zmienna ) aby swish mial widziec ze ma ladowac strony html w tej tabeli ponizej swisha.
prosze o te dwa kody badz na linki ktore mnie naprowadza |
|
|
|
|
^shastaan
Pomógł: 72 razy Dołączył: 09 Gru 2007 Posty: 688 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: Wto 21 Sie, 2012 16:29
|
|
|
nie pamiętam czy tak się da w tabeli, na pewno się tak dało dawno temu w ramkach...
w każdym razie chodzi o target
będzie w parametrach kodu getURL(), który musisz przypisać do buttona
http://szablony.freeware.info.pl/tagi.html
a jeśli chodzi CI o to, żeby obiekt flash (zrobiony w swish) się nie przeładowywał to potrzebujesz to zrobić ajaxem |
_________________ Prowadzę stacjonarne i zdalne szkolenia z grafiki, również ze SWiSH. Program ustalany indywidualnie w zależności od potrzeb klienta. Szczegóły na www.kreopka.pl
|
Ostatnio zmieniony przez shastaan Wto 24 Maj, 2016 14:45, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
^Januszr
Pomógł: 216 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 1854 Skąd: Stolyca od urodzenia
|
Wysłany: Wto 21 Sie, 2012 18:09
|
|
|
http://www.swishblade.com.../loadFrame.html |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
|
|
|
|
|
danielfs
Początkujący
|
Wysłany: Wto 21 Sie, 2012 22:43
|
|
|
wielkie dzieki link bardzo sie przydal teraz tylko dodac do mojego www i bedzie dobrze |
|
|
|
|
|