Dynamiczne intro |
Autor |
Wiadomość |
muchar81
Bywalec
|
Wysłany: Pon 06 Sie, 2012 12:10 Dynamiczne intro
|
|
|
Witam
Jak zmusić intro do dynamicznego otwierania strony właściwej?
Ma być tak klikam wejście, i wyświetla się intro z paskiem postępu ładowania strony głównej i po załadowaniu strony intro się kończy. |
|
|
|
|
bidon184
Przyjaciel
|
|
|
|
|
^Januszr
Pomógł: 216 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 1854 Skąd: Stolyca od urodzenia
|
Wysłany: Pon 06 Sie, 2012 20:50
|
|
|
LOL. To jak mam łączę w robocie kilka GBit/s to miałbym czekać aż jakaś animacja się zrealizuje, abym mógł sobie poklikać????
Jeżeli pytasz o to jak zrobić preloader, to masz kilka wbudowanych w komponentach - i tam w Parameters możesz sobie ustawić aby po załadowaniu np odtwarzało od Scene_1, albo inną akcję. |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
|
|
|
|
|
bidon184
Przyjaciel
|
|
|
|
|
muchar81
Bywalec
|
Wysłany: Czw 09 Sie, 2012 17:27
|
|
|
OK. juz mówię o co mi chodzi.
Chciałbym aby po kliknięciu na wejście na stronę załadowala sie załóżmy jakas prosta animacja np. pasek postępu wczytywania strony i teraz pomysł jest taki żeby to wyświetlało sie tak długo aż załaduje się cała strona. Na moim łączu w pracy jest porywający transfer ok. 256KB/s i kiedy wchodzę na stronę wyświetla mi się biała pusta ramka i dopiero po ok. 40 sek ładuje się cała strona. Strona nie jest cięzka i na łączu ok 1 MB/s chodzi płynnie. W przypadku szybkich łączy intro trwałoby bardzo krótko.
Pytanie jak to zrobić? |
|
|
|
|
^Januszr
Pomógł: 216 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 1854 Skąd: Stolyca od urodzenia
|
Wysłany: Czw 09 Sie, 2012 18:06
|
|
|
Zrób sobie scenę i nazwij ją np. PRELOADER. Potem przenieś w drzewku scen PRELOADER na samą górę (tak, aby film zaczął odtwarzać się od tej sceny). Do PRELOADER wstaw wszystko to co skopiujesz z mojego pliku. Zapisz, wrzuć na serwer i napisz czy działa.
Z drugiej strony wcale nie musisz wykorzystywać mojego pliku, bo masz kilka preloaderów do wyboru w komponentach - komponenty należy modyfikowac poprzez okno parameters, które pokaże się po wciśnięciu kombinacji klawiszy: CTRL+SHIFT+F3.
Naturalnie, w zależności od Twojego poczucia smaku, możesz zrobić człowieczka, który np odsłania stronę, albo jakiegoś robala ciągnącego liny od kurtyny, ale to wszystko działa na podobnej do załączonego pliku, zasadzie. |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
|
|
|
|
|
bidon184
Przyjaciel
|
|
|
|
|