obiekt iframe |
Autor |
Wiadomość |
xtro
Praktyk
|
Wysłany: Pią 27 Lip, 2012 22:03 obiekt iframe
|
|
|
Witam, bawiłem się ostatnio livestream.com. Można tam nadawać swój program internetowy tv. Przekaz jest w formie strumienia wideo . Mam pytanie czy można do swisha ten strumień wstawić bezpośrednio a jeśli nie to w serwisie przy pomocy tzw. Gadgets można sobie wygenerować obiekt iframe z okienkiem z kontrolkami takiego streamingu, więc może ktoś podpowie jak to najłatwiej wstawić takie okienko z iframe na czystą stronę? |
_________________ /|\ACI3|< |
|
|
|
|
^Januszr
Pomógł: 216 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 1854 Skąd: Stolyca od urodzenia
|
|
|
|
|
xtro
Praktyk
|
Wysłany: Pią 27 Lip, 2012 23:45
|
|
|
Tak wiem i jeśli to problem z góry sorry, ale nie udało mi się stworzyć tego co chciałem do tej pory... Teraz wróciłem do tematu ... Mam taką potrzebę do bannera, a właściwie klient ma... Zwykły flv ładnie się wstawia, ale np. ze streamingiem z livestreama mam problem...
Te gadgets to taka ich podstrona gdzie można sobie wygenerować klikając łopatologicznie na gadżety schematów wyglądu okien kod ifareme do wstawienia na własną stronę, czy okno ma być samo, czy z chatem , czy archiwum filmów itd. Mnie chodzi o samo okno czyli jak wstawić obiekt od <iframe>do </iframe> tak by w swishu po publikacji do swf było po prostu w formie pola prostokątnego w zadanym miejscu prezentacji wyswiellane jak na zwykłej stronie, ale wkomponowane w ten banner.. Może tą metodą się uda, bo sam strumień widzę, że chyba nie da rady.... |
_________________ /|\ACI3|< |
|
|
|
|
bidon184
Przyjaciel
|
|
|
|
|
^Januszr
Pomógł: 216 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 1854 Skąd: Stolyca od urodzenia
|
Wysłany: Sob 28 Lip, 2012 17:14
|
|
|
Ja jestem dupa z PHP ale gdybym wiedział cokolwiek to zrobił bym sobie skrypt, który ściąga flv na serwer powiedzmy co 5 godzin. A plik swf mógłby go wtedy bez problemu zassać i odtwarzać.
Cytat: | gdzie w swish jest opcja publikacji |
Tools / FTP ?
bidon184 kola 0 cukru?? niemożliwe staje się możliwe, czyli kupiłeś SWISH?? |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
|
|
|
|
|
bidon184
Przyjaciel
|
|
|
|
|