SWiSH Forum Strona Główna SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Animowany przycisk z odbiciem
Autor Wiadomość
Emes 
Początkujący

Wysłany: Sob 11 Lut, 2012 11:29   Animowany przycisk z odbiciem

Witam.
Zaznaczam że absolutnie nie znam się na flashu a i tutoriali też nie znalazłem podobnych.
Więc tak: Bardzo zależy mi na przycisku który był by podobny do tego http://www.flash-extensio...s/online-demos/ (demo 3) dokładniej co bym chciał uzyskać to odbicie przycisku na dole i po najechaniu jakiś efekt zbliżony do tego co jest w linku, nie mam pojęcia jak podejść do tego, może ktoś kto biegle zna flasha mógł by podpowiedzieć jak to zrobić ( jakiś link do tutoriala) lub stworzyć mi coś podobnego a ja bym sobie wtedy edytował o ile da się wersja trial programu, jak nie to najwyżej bym zakupił swish,a.
Za każdą pomoc będę wdzięczny.

^Januszr 

Wysłany: Sob 11 Lut, 2012 18:03   

http://swish.wodip.opole....opic.php?t=4803
Jeżeli masz problem z animacją ot nie zapominaj proszę załączać tych "problematycznych" SWI.

espe1
Profesjonalista

Wysłany: Nie 12 Lut, 2012 19:03   

No super. Nie masz programu (nawet Swisha), ale chcesz przycisk i to od razu z górnej półki zrobiony w Adobe After Effects???

Jedyne co ci pozostaje to darmowe generatory przycisków online, dzięki którym tworzymy sobie przycisk i zapisujemy na dysk. Przykład:

http://www.flashbuttons.com/

^Januszr 

Wysłany: Nie 12 Lut, 2012 21:08   

Nie trzeba adobe aby zrobić takie efekty. A Swisha ma przecież każdy na 14 dni.
Ale dopiero teraz zauważyłem, że tutaj nie chodzi o efekty i filtry flash a o jakąś kie[skiej jakości animację pixelową wyświetlaną na tle wektorów...

Emes 
Początkujący

Wysłany: Nie 12 Lut, 2012 22:25   

Z szacunkiem @espe1 ale napisałem że program kupię jeżeli będzie taka potrzeba a co do linku to przejrzałem setki tego i gdyby mi coś odpowiadało to bym nie pisał prośby o pomoc, raczej wziąłem te Forum za profesjonalne i sądziłem że dostanę konkretną odpowiedź / pomoc a nie link to obrzydliwych buttonów których są setki w necie za free.Jeżeli jest tu jakiś poważny fachowiec od tych rzeczy to prosił bym naprawdę o pomoc w stworzeniu takiego buttona, ja nie znam się na flashu absolutnie nic i mimo kombinowania nic a nic nie stworzyłem bo nie mogłem znaleźć konkretnego tutoriala który by nawiązywał to efektu który ja chcę uzyskać.

^Januszr 

Wysłany: Pon 13 Lut, 2012 08:17   

Cytat:
raczej wziąłem te Forum za profesjonalne i sądziłem że dostanę konkretną odpowiedź
no to bład... tutaj same lamy, jak ja :) :) :)
Przyjacielu, jeżeli życzysz sobie aby ktoś pomógł to wykaż się troszkę. Trudno pomagać nie mając nic - w sensie nie mając nawet SWI, na którym można popracować. Najpierw zrób guzik, z textem, z tłem, z innymi duperelami a potem zapytaj jak dorobić. To forum nie jest koncertem życzeń ani też freekowym odrabianiem lekcji za kogoś.
Efekt można zrobić poprzez przesuwające się obiekty ze zmieniającym się filtrem glow. Pytanie tylko co na to powie procesor?
Ale da się.
Wracając do mojej pierwszej wypowiedzi: załącz proszę problematyczne SWI. Jak nie masz licencji na swishmax4 to zawsze możesz skorzystać z 14 dni triala - wystarczy.
Pozostawiam do przemyślenia,
JanuszR

espe1
Profesjonalista

Wysłany: Pon 13 Lut, 2012 13:23   

1. Odbicie buttona, tak żeby nie było aktywne po najechaniu kursorem, no i żeby powiększało się wraz z obiektem pierwotnym - uzyskamy tylko w AS3.0 (najprościej)
2. Ta różowa animacja, to nic innego jak sekwencja obrazów png (coś jak animowany gif, animacja poklatkowa), widać pixelozę po powiększeniu

Emes 
Początkujący

Wysłany: Pon 13 Lut, 2012 13:30   

Tylko że wy macie o tym pojęcie a ja nawet nie wiem o czym piszecie i nie mam pojęcia jaki mam nawet zrobić pierwszy krok, zacząłem coś kombinować ale nie wiem nawet jak wstawić pierwszy objekt czyli główny przycisk, mam zero pojęcia. Po prostu zajmuję się inną dziedziną a że flasha nie znam to zwróciłem się tutaj o pomoc.

^Januszr 

Wysłany: Pon 13 Lut, 2012 14:12   

Gógłe podpowie gdzie szukać tutoriali do swish.....

Emes 
Początkujący

Wysłany: Pon 13 Lut, 2012 14:21   

Myślę że to forum nie jest tu bez powodu, a jeżeli wszystkich przekierowujecie to google to po co to forum istnieje, starczyło by google w zasadzie.
No cóż, dziękuje za pomoc i temat można zamknąć skoro pomocne forum nie jest pomocne.

^Januszr 

Wysłany: Pon 13 Lut, 2012 15:14   

Pomocne forum jest pomocne ale nie jest magiczną lampą z dżinem, który wykonuje polecenia "zrób mi".
Ponownie: załacz SWI, z którym masz problem.

Emes 
Początkujący

Wysłany: Pon 13 Lut, 2012 16:23   

Nie mam nic bo nie wiem jak zacząć, a bez sensu jest podesłać plik z jednym obrazkiem ( wyglądem przycisku ) i nawet nie wiem czy dobrze to mam.
Darujmy sobie ten temat przeszukam google może coś znajdę gdzie indziej.

^Januszr 

Wysłany: Pon 13 Lut, 2012 19:13   

Owszem, ma sens i to duży. Już opisałem dlaczego, ale skoro wiesz lepiej to niech tak zostanie.
Powodzenia!!!

Odpowiedz do tematu