Prośba o pomoc |
Autor |
Wiadomość |
Nameles
Początkujący
|
Wysłany: Czw 24 Lis, 2011 20:49 Prośba o pomoc
|
|
|
Witam, mam prośbę. Muszę stworzyć w swishu prezentacje o Janie Kasprowiczu. I już na samym początku mam problem ze stworzeniem ciekawego menu. Następnym moim problemem jest połączenie tych zakładek z menu(które będą) z następną sceną. I przy okazji może znacie jakieś fajne efekty które mógłbym do tego wykorzystać itp. Bardzo zależy mi na tym projekcie. A proszę o podesłanie/wytłumaczenie jak zrobić jakieś fajne menu i o te łączenia między scenami. Aha zapomniałem dodać że pracuje w swish max 3
pozdrawiam |
|
|
|
|
^shastaan
Pomógł: 72 razy Dołączył: 09 Gru 2007 Posty: 688 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: Czw 24 Lis, 2011 22:40
|
|
|
1. Jeśli musisz zrobić prezentację bo inaczej nie zarobisz to do działu zlecenia, ktoś Ci to na pewno zrobi błyskawicznie (za kasę oczywiście).
2. Jeśli musisz zrobić prezentację bo dostaniesz pałę / nie dostaniesz zaliczenia to też nie zrobimy zadania za Ciebie bo byłoby to niepedagogiczne
3. Z tego co piszesz to chcesz nawet, żebyśmy Ci wymyślili jakieś ciekawe menu. Popatrz sobie na strony internetowe / prezentacje - polecam www.templatemonster.com, www.thefwa.com - tu znajdziesz masę inspiracji. Jak sobie jakieś menu wymyślisz to pokaż nam jakie (najlepiej w pliku swi, który wykonasz) to będziemy podpowiadać i pomagać.
4. Owszem, większość z nas zna fajne efekty, które mógłbyś wykorzystać ale tu też nam nawet nie powiedziałeś co by miały robić - "wymyślcie za mnie menu i fajne efekty do fajnej prezentacji".
5. Większość z nas będzie mogła tylko otworzyć Twoje pliki z SWiSH Max'a 3 i Ci opisać tutaj co zrobić bo z Maxa 4 nie da się zapisać nic co będziesz mógł otworzyć i wykorzystać. Rozpatrz upgrade do 4rki.
Pozdrawiam i życzę owocnej nauki i pracy. |
_________________ Prowadzę stacjonarne i zdalne szkolenia z grafiki, również ze SWiSH. Program ustalany indywidualnie w zależności od potrzeb klienta. Szczegóły na www.kreopka.pl
|
|
|
|
|
Nameles
Początkujący
|
Wysłany: Pią 25 Lis, 2011 10:20
|
|
|
Masz racje za dużo od was wymagałem ;] Jednak nie odpowiedziałeś mi na jedno pytanie, w którym się pytałem jak zrobić a właściwie jak połączyć jeden z przycisków menu z następną sceną ? OKey już stworzyłem menu jednak, nie działa ono tak jak powinno. Chciałem żeby każda książka która tam się kręci odnosiła się(po kliknięciu na nią) do innej sceny. http://www53.zippyshare.com/v/68263937/file.html link do pliku, podpowiesz jak to zmodyfikować do moich wymagań ? |
|
|
|
|
^Januszr
Pomógł: 216 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 1854 Skąd: Stolyca od urodzenia
|
Wysłany: Pon 28 Lis, 2011 09:30
|
|
|
Przykład w załączniku. |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
|
|
|
|
|
Nameles
Początkujący
|
Wysłany: Pon 28 Lis, 2011 19:51
|
|
|
Janusz dzieki ale mam jeszcze jeden problem mozna zrobić tak zeby na jednej książce pisało życie i idzie do sceny o życiu jak się na nią kliknie na drugiej książce twórczość itp |
|
|
|
|
^Januszr
Pomógł: 216 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 1854 Skąd: Stolyca od urodzenia
|
Wysłany: Pon 28 Lis, 2011 20:47
|
|
|
Tak, o ile zrobisz te "ksiązki" w osobnym programie, tak jak zrobiona została pierwsza.
Można popróbować pobawić się ze skryptami ale ja to nie znam się na tym
Najłatwiej zaimportować do SWISH vektorowe rysunki książek (są za free w sieci) i je podpisać, potem zrobić menu od zera.
O ile MenuSphere nie jest wystarczające? Albo inne z komponentów.... |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
|
|
|
|
|
|