Problem z Flash Playerem |
Autor |
Wiadomość |
bojum
Początkujący
|
Wysłany: Sro 23 Lis, 2011 18:55 Problem z Flash Playerem
|
|
|
Witam serdecznie,
Jestem początkującym użytkownikiem programu Swish Max 4.
Mam nastepujący problem. Zaraz po włączeniu programu wyskakuje komunikat który informuje że na komputerze nie jest zainstalowany Adobe Flash Player i niektóre funkcje mogą niedziałać.
Problem w tym, że Flash Player (w wersji 11) jest zainstalowany a komunikat wyśwetla sie w dalszym ciagu. Nie mogę przez to szybko podejrzeć animacji a wyeksportownie jej do jakiegokolwiek innego formatu trwa ponad 5 minut...
Załączam screena z komunikatem .
http://zapodaj.net/35dfe08983f2.png.html |
|
|
|
|
^Januszr
Pomógł: 216 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 1854 Skąd: Stolyca od urodzenia
|
Wysłany: Sro 23 Lis, 2011 19:34
|
|
|
Myślę, że najpierw trzeba odinstalować flashplayera wykorzystując to: http://kb2.adobe.com/cps/141/tn_14157.html
potem jakiś skan systemu np poprzez free Advanced System Care
potem ściągnij sobie flashplayera ze STRONY ADOBE i zainstaluj.
Powinno śmigać.
Wydaje mi się, że masz najzwyklej wtyczkę jakąś ułomną, która znalazła się np przy aktualizacji explorera internetu.
Napisz proszę czy działa to co napisałem. |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
|
|
|
|
|
bojum
Początkujący
|
Wysłany: Sro 23 Lis, 2011 20:48
|
|
|
Hej, zrobiłem tak jak napisałes jednak problem w dalszym ciągu wystepuje. |
|
|
|
|
^shastaan
Pomógł: 72 razy Dołączył: 09 Gru 2007 Posty: 688 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: Sro 23 Lis, 2011 23:01
|
|
|
A SWiSH przy instalacji nie próbuje zainstalować też flash playera? Kiedyś tak robił (o ile pamiętam - jeszcze za swisha 2.0 czy coś). Jeśli tak to może spróbuj bez flash playera zainstalować SWiSH Max'a i player razem z nim. |
_________________ Prowadzę stacjonarne i zdalne szkolenia z grafiki, również ze SWiSH. Program ustalany indywidualnie w zależności od potrzeb klienta. Szczegóły na www.kreopka.pl
|
|
|
|
|
bojum
Początkujący
|
Wysłany: Czw 24 Lis, 2011 08:26
|
|
|
Zainstalowałem Internet Explorera 9 (wcześniej go usunąłem) i zainstalowałem flash playera i problem zniknął.
Dzięki za pomoc:) |
|
|
|
|
^Januszr
Pomógł: 216 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 1854 Skąd: Stolyca od urodzenia
|
Wysłany: Czw 24 Lis, 2011 09:14
|
|
|
Cytat: | Hej, zrobiłem tak jak napisałes jednak problem w dalszym ciągu wystepuje. | no to sorry za zawracanie głowy. Nie przypuszczałem, że jest IE wersji 9 - to dopiero musi być w nim błędów .... Używam FF i szczerze polecam |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
|
|
|
|
|
|