Menu |
Autor |
Wiadomość |
grr7
Początkujący
|
Wysłany: Pią 22 Lip, 2011 07:57 Menu
|
|
|
Witam,
szukałam na forum jakiejś pomocy, jednak nie znalazłam nic co by mnie interesowało.
Chciałabym zrobić takie menu jak na stronie http://www.przy-palacu.pl/
Moje próby niestety się nie powiodły - nie zamieszczę nic, bo nie udało mi się nawet minimalnie odtworzyć efektu.
Może zacznę od pytania czy w ogóle jest możliwe, żeby zrobić w swishu coś podobnego?
Będę wdzięczna za każdą odpowiedź. |
|
|
|
|
^Januszr
Pomógł: 216 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 1854 Skąd: Stolyca od urodzenia
|
Wysłany: Pią 22 Lip, 2011 09:40
|
|
|
Hehehe.. stronka Wilanówka onego na bagnach - po ostatnich burzach i zalaniach z pewnością pomoże handlarzom mieszkań Pytasz o to to to???
Oczywiście do otworzenia pliku przyda się wersja BETA SWIH z Bugs forum - patrz stopka. |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
|
|
|
|
|
grr7
Początkujący
|
Wysłany: Pią 22 Lip, 2011 10:38
|
|
|
Tak, właśnie o to mi chodziło.
Bardzo dziękuję
Zrobiłam sobie mały test, jednak u mnie trochę dziwnie to działa.
Nie mogę znaleźć, gdzie popełniłam błąd. |
|
|
|
|
^Januszr
|
Wysłany: Pią 22 Lip, 2011 10:46
|
|
|
Zerknij proszę - w moim pliku - jak są poustawiane ArnchorPointy, czyli te punkciki na kratce, którą zaznaczyłem w załączonym jpg. Od zaznaczenia tego punktu zależy w jaki sposób (w którym kierunku) będzie działał efekt - w tym przypadku efekt move.
----------------EDIT--------------
pomyliłem się Nie wiem dlaczego nie działa - być może to błąd programu. Obejście problemu w załączniku.
PS. Może jednak zatrudnijcie kogoś z doświadczeniem do obsługi projektów Swisha? |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
|
|
|
|
|
grr7
Początkujący
|
Wysłany: Pią 22 Lip, 2011 12:26
|
|
|
Super bardzo dziękuję.
trochę sobie przyspieszyłam, ale zastanawiam się czy jest jakiś sposób, żeby nie zostawał ten druki kolor tylko żeby wracał - nie zawsze wraca. To jednak mniej istotne. Chciałam sobie podpiąć linki i coś mi nie działa. Próbowałam przekształcić to na button ale to też nic nie działa.
Masz może jakiś pomysł czemu nie przekierowuje do innego swfa? |
|
|
|
|
^Januszr
|
Wysłany: Pią 22 Lip, 2011 14:23
|
|
|
? ? ? ? ?
Cytat: | Chciałam sobie podpiąć linki i coś mi nie działa | co nie działa?
Cytat: | przekształcić to na button ale to też nic nie działa | jak nie działa? Jaka akcja nie działa?
Cytat: | Masz może jakiś pomysł czemu nie przekierowuje do innego swfa? | Jasne - ok 11, jednak żadnego z nich nie opiszę.
Najprawdopodobniej powodem jest to, że firma, dla której pracujesz nie chce zainwestować w profesjonalistę tylko udaje, że potrafi coś zrobić wykorzystując to forum |
|
|
|
|
|
|