SWiSH Forum Strona Główna SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Proszę o pomoc jestem nowym urzytkownikiem
Autor Wiadomość
lord_Weiss 
Ekspert

Wysłany: Sro 06 Lip, 2005 22:16   Proszę o pomoc jestem nowym urzytkownikiem

WItam serdecznie.

Ostatnio zacząłem tworzyć coś niecoś w programie Swish 2. Mam taki problem - mianowicie po wys laniu wczensiej wykonanej stronki (oczywiście wyimportowanej jako strona www) niestety nie otwierają mi się efekty, które wykonałem przy pomocy Swisha - otwiera się tylko tło strony. Nie wiem co począć ...

Prosze o odpowiedź.

JuRgEn 
Ekspert

Wysłany: Czw 07 Lip, 2005 08:11   
   Moje WWW: www.wojas.org

Sprawdz dokladnie czy wrzuciles wszystkie pliki na serwer ,
zrob do animacji preloader moze jest za wielka i kolejno laduja sie niektore elementy,
daj link do strony zobacze co i jak...

lord_Weiss 
Ekspert

Wysłany: Czw 07 Lip, 2005 08:19   

Dzięki . Nie wrzuciłem pliku .swi. Wiem , że to banalne , ale dopiero zaczynam przygodę z tym programem. Stronka będzie pod tym adresem: [URL=http://www.onet.pl[/URL]

Na razie tylko index teraz przygotowuje dalsze części, zapraszam do ocen :)

Mam kolejne pytanie, a mianowicie - jak zrobić aby efekt nie powtzrzał sie ciągle np. z tym słoneczkiem najeżdzającym na mojej stronie powyższej ?? ?
Ostatnio zmieniony przez lord_Weiss Pią 28 Paź, 2005 05:49, w całości zmieniany 1 raz  

roland 
Site Admin
Roland Zimek

Wersja SWiSH: Max4
Wysłany: Czw 07 Lip, 2005 09:06   

Cytat:
Mam kolejne pytanie, a mianowicie - jak zrobić aby efekt nie powtzrzał sie ciągle np. z tym słoneczkiem najeżdzającym na mojej stronie powyższej

Domyślnie, po zakończeniu animacji jest ona wyświetlana od początku. Jeżeli chcesz ją zatrzymać, przejdź do zakładki Movie, widocznej z prawej strony ekranu i zaznacz pole Stop playing at end of movie.

Innym sposobem jest wstawienie w ostatniej klatce animacji akcji Stop.

Jeżeli jednak będziesz chciał aby animacja w całości się odtwarzała od początku z wyjątkiem jednego obiektu, to możesz go przekształcić w duszka. Duszek to taka "animacja w animacji", któr się rządzi własnymi prawami. Duszek może się odtwarzać ciągle od początku, lub też wykonać tylko jeden raz.

Duszka utworzysz wskazując obiekt (może już posiadać nadaną animację) i wybierając z górnego menu Modify>Convert>Convert to sprite. Następnie przejdź do zakładki Sprite z prawej strony ekranu i ustal czy duszek ma się odtwarzać od początku, czy też nie przy pomocy pola Stop playing at end of sprite.

[ Dodano: 07 Lip 2005 11:13 am ]
Cytat:
Nie wrzuciłem pliku .swi.

Teraz zauważyłem jeszcze jedno... Nie musisz wrzucać na serwer pliku SWI, jest on potrzebny tylko dla programu SWiSHmax, abyś mógł wczytać i poprawić animację. Na serwer musisz wrzucić jedynie plik SWF.
I jeszcze jedno. Zmień nazwę strony, bo obecnie otwiera się z nazwą "index" co nie wygląda zbyt ładnie. W tym celu wyedytuj plik HTML (najlepiej zwykłym notatnikiem) i w wierszu gdzie znajdują się znaczniki <title> oraz </title>, wpisz pomiedzy nie nazwę swojej strony.

Odpowiedz do tematu