OpenX - nie zlicza kliknięć w baner |
Autor |
Wiadomość |
atom
Początkujący

|
Wysłany: Nie 01 Maj, 2011 20:33 OpenX - nie zlicza kliknięć w baner
|
|
|
Witam,
Jaki powinien być wpis w ActionScript, aby kliknięcia były zliczane? W jaki sposób to zrobić?
Utworzyłem przeźroczysty prostokąt na górnej warstwie animacji. W skrypcie wpisałem: on(release) {
getURL("http://tu_adres_strony");
}
Wiem, że trzeba to zrobić jakoś inaczej, ale w czy ktoś z Was wie jak dokładnie. Używam OpenXa i przy tak przygotowanym banerze nie zlicza kliknięć. |
|
|
|
 |
^Januszr

Pomógł: 216 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 1854 Skąd: Stolyca od urodzenia
|
Wysłany: Pon 02 Maj, 2011 07:10
|
|
|
To nie tak... AS nie będzie raczej zapisywał danych na serwerze. Potrzebujesz php. Jeżeli zechcesz uzyć opcji SZUKAJ i wpiszesz w okienko LICZNIK ODWIEDZIN to zapewne znajdziesz to czego szukasz. |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
 |
|
|
|
 |
atom
Początkujący

|
Wysłany: Pon 02 Maj, 2011 08:18
|
|
|
Januszr napisał/a: | To nie tak... AS nie będzie raczej zapisywał danych na serwerze... |
Nie chodzi mi o to, żeby AS zapisywał dane na serwerze. Chodzi raczej o to, żeby Adserver odczytał dane zapisane za pomocą AS w animacji. W sieci znalazłem taki przykład:
on (release) {
if (clickTAG.substr(0,5) == "http:") {
getURL( _root.clickTAG, _root.clickTARGET);
}
}
ale u mnie w swishMax wskazuje na jakiś błąd kodu. Przyznam, że nie zajmowałem się do tej pory AS. Kiedyś, po zakupie SwishMax tworzyłem banerki dla własnych potrzeb, ale był w nich link "na sztywno". Teraz jednak zależy mi na statystykach z AdServera i stąd moje pytanie. Chodziłoby mi o konkretny przykład. Myślę, że tworzycie banerki, których kliknięcia muszą być zliczane przez AdServer (tu jest akurat OpenX, ale chyba zasada jest podobna). Jeszcze raz proszę o pomoc |
|
|
|
 |
^Januszr

|
Wysłany: Pon 02 Maj, 2011 08:37
|
|
|
TAG to nie tag albo też nie Tag - jesteś pewien, że skrypt, do którego się odwołujesz jest właściwie napisany? |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
 |
|
|
|
 |
atom
Początkujący

|
Wysłany: Pon 02 Maj, 2011 18:19
|
|
|
Januszr napisał/a: | TAG to nie tag albo też nie Tag - jesteś pewien, że skrypt, do którego się odwołujesz jest właściwie napisany? |
Nie mam pojęcia do czego się odwołuję i czy w ogóle się tu do czegoś odwołuję, ponieważ nie mam pojęcia na temat AS. To jest przykład z Internetu. Chyba muszę się najpierw trochę podszkolić z AS (myślałem, że to jest typowy problem, który większość z Was ma już za sobą - chodzi o baner przygotowany pod Adserver). |
|
|
|
 |
^Januszr

|
Wysłany: Pon 02 Maj, 2011 19:21
|
|
|
Przyjacielu - podałem Ci rozwiązanie - Poszukaj na forum LICZNIK ODWIEDZIN. |
 |
|
|
|
 |
|