SWiSH Forum Strona Główna SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
SWiSH znikajace warstwy = tylko 14 ?
Autor Wiadomość
pilotodtv 
Początkujący

Wysłany: Pią 15 Kwi, 2011 22:46   SWiSH znikajace warstwy = tylko 14 ?

Witam

Mam taki problem: Robie wojewodztwo świetokrzyskie jako ruchomy baner, podzielilem woj. na gminy i chce zeby kazda gmina jakos tam sie animowala, kazda gmine mam wycieta w takich samych rozmiarach ramki 484x402 i gdy dodaje je do SWISH'a do 12 warstwy wszystko jest ok, problem pojawia sie przy dodaniu 13 i 14 bo niby sa transparenty ale NAGLE jedna warstwa robi sobie biale tlo i zaslania TYLKO pierwsza i druga dodana warstwe w projekcie.

Sprawdzalem wszystkie moje PNG sa z przezroczystoscia nie ma tam zadnego bialego tla, w momencie zmiany kolejnosci w SWISH'u warstw robi sie to samo - znika pierwsza dodana reszta zostaje

Jestem zdesperowany i bardzo prosze o jakiekolwiek sugestie

^shastaan 

Wysłany: Pią 15 Kwi, 2011 23:11   

Napisałeś ładnie o co chodzi ale nie załączyłeś pliku swi więc nie mam jak Ci pomóc.

^Januszr 

Wysłany: Sob 16 Kwi, 2011 12:29   

jakiekolwiek sugestie:
1) załącz SWI, jeżeli chcesz tutaj uzyskać pomoc a nie sprawdzić, kto z nas potrafi się domyslać a kto tego nie lubi ;)
2) wywal png, gif, jpg i inny rastrowy syf i lepiej używaj plików wektorowych w programie do grafiki wektorowej ;)
3) wywal całość mapy i zassaj z tego forum mapę już zrobioną przez innych - opcja szukaj i wpisz
Cytat:
mapa polski

4) spróbuj zrobić to samo z innymi pngami; jeżeli nie zadziała to zassaj i zainstaluj najnowszą wersję SM4; jeżeli nie zadziała:
a) zaznacz w ustawieniach kształtu "has transparent color" (czy jakoś tak) i wybierz BIAŁY + ustaw tolerancję;
b) napisz do producenta na BugsForum --> www.swishzone.com i czekaj na rozwiązania/informacje.
Daj znać czy któryś z punktów i podpunktów nie rozwiązał Twojego problemu.

pilotodtv 
Początkujący

Wysłany: Sob 16 Kwi, 2011 14:26   

ad.1)
Cytat:
http://ofotos.neostrada.pl/upload/swish/mapa_error.swi

ad.2) moze to i rozwiazanie, narazie nie chce mi sie tego przerysowywac na wektory,
ad.3) nie chce mapy polski, tylko moja mapke woj. świętokrzyskiego
ad.4) probowalem 2 razy tworzyc i przy tym sprawdzac pliki png ; ten swish4 jest platny z tego co widze ?
ad.4a) nic sie nie zmienia przy zmianie tego transparent color

Ogolnie to dziwnie to sie zachowuje zobaczcie sobie ten plik swi, nie wiem w czym moze byc problem,
nawet do tego projektu jak dodam kolejny element juz nie png a swishowy wektor to cos sie zmienia w widoku warstw - ktoras znika i sie pojawia.

^Januszr 

Wysłany: Sob 16 Kwi, 2011 16:34   

Wygląda mi to na problem z programem a nie z pngami. SWISH jest płatny, chyba, że ktoś ukradł ;)
Proponuję zgłosić to na Bugs Forum swisha.

pilotodtv 
Początkujący

Wysłany: Sob 16 Kwi, 2011 17:30   

Tak tez myslalem ze to wina programu a nie moich png, choc na poczatku mnie to zdziwilo.
Rozwiazalem ten problem tym ze zrobilem powiaty od poczatku w swishu na wektorze i uzyskalem lepszy efekt - narazie sie nie nakladaja

dzieki i pozdro

Odpowiedz do tematu