SWiSH Forum Strona Główna SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
krótki programik do zdjec
Autor Wiadomość
wisnia80
Praktyk

Wysłany: Nie 27 Lut, 2011 10:17   krótki programik do zdjec

Chciałem sobie napisać krótki programik wyeksportować do exe we flashu do małych zmianek w jpg.
Mianowice potrzebuje otworzyć zdjęcie (wyświetlić je) nanieść drobną poprawkę (o tym później) i zamknąć.

Ale mam pytanie
1 - czy jest możliwość wywołania okna otwórz -takiego jak jest w każdym programie file->open ? Chciałbym w ten sposób otwierać nowe zdjęcia.

2 - ja później zamknąć wybrane zdjęcie?

^Januszr 

Wysłany: Nie 27 Lut, 2011 11:40   

Cytat:
Chciałem sobie napisać krótki programik wyeksportować do exe we flashu do małych zmianek w jpg.
Jeżeli to powyżej miało mieć taki sens:
"Chciałem napisać programik flash exportowany do exe, który umożliwiałby wprowadzanie zmian do jpg" to odpowiedź jest poniżej.

Nie. Nie ma opcji wykonania poleceń takich jak w windowze poprzez FLASH - moim zdaniem to bzdura, ale ADOBE pewnie napisze o "polityce bezpieczeństwa". Można tego dokonać poprzez java albo poprzez PHP. Nanoszenie znaków może być możliwe, ale tylko wtedy, gdy znajdziesz sposób zapisania efektów Twojej pracy do np jpg. Taki sposób gdzieś już opisywałem i polegał na przeskanowaniu pixel po pixelu całości obrazu, zapisu go do matrycy (X,Y, BARWA) oraz przetworzeniu tej matrycy poprzez php na obraz wyświetlany w przeglądarce internetowej, co z kolei umożliwia zapis jpg.
Tak więc chyba lepiej postawić sobie Free Borlanda na chwilę i wykorzystać istniejące rozwiązania.

Ale czy masz na myśli np zmianę EXIF??? bo nie wiem, czy tego nie da się zmienić przy pomocy skryptów we flash.

wisnia80
Praktyk

Wysłany: Nie 27 Lut, 2011 17:22   

mysłąłem ze bedzie to prostsze - w takim razie zrobie to w vb

Odpowiedz do tematu