efekt blur na stalej czesci MovieClipu |
Autor |
Wiadomość |
dege99
Bywalec

|
Wysłany: Pią 11 Lut, 2011 11:40 efekt blur na stalej czesci MovieClipu
|
|
|
Witam
Jak uzyskac efekt blur na pewnej czesci MovieClipu [ w zalaczonym pliku w miejscu zdjecia z psem pojawi sie MovieClip ze zmieniajacymi oraz ruszajacymi sie zdjeciami ] ? |
|
|
|
 |
^Januszr

Pomógł: 216 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 1854 Skąd: Stolyca od urodzenia
|
Wysłany: Pią 11 Lut, 2011 15:08
|
|
|
np tak. |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
 |
|
|
|
 |
dege99
Bywalec

|
Wysłany: Pią 11 Lut, 2011 15:51
|
|
|
dziekuje , niestety posiadam wersje Build: 2010.11.02.
eh
hm ok myslalem ze przez brak update'u zostalem przy 11.02 niestety nowszej wersji nigdzie nie moge znalezc w necie [ poczynajac od updateu z poziomu programu koczac na szukaniu przez googla].
Moge wiedziec skad mam pobrac wersje 2011.02.08 ? |
|
|
|
 |
^Januszr

|
Wysłany: Pią 11 Lut, 2011 16:10
|
|
|
w stopce u siebie napisałem:
Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
No i trudno ... zbyt dużo ważnych spraw pominięto w oficjalnej wersji.
edit:
tu: http://forums.swishzone.c...showtopic=73178 |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
 |
|
|
|
 |
dege99
Bywalec

|
Wysłany: Pią 11 Lut, 2011 19:50
|
|
|
hmm dziala tylko jeszcze maly szczegol ktory moze byc problematyczny: czesc z blurem ma byc stala a obrazek za blurem ruchomy [ powiedzmy ze mamy szybe 'mrozonke' ktora stoi w miejscu a za nia przesuwaja sie zdjecia ]. |
|
|
|
 |
^Januszr

|
Wysłany: Pią 11 Lut, 2011 21:22
|
|
|
czyli można po prostu przesunąć rozmytą fotografię. Maskę możesz nałożyć z byle kształtu. Przepraszam, ale nie widzę kłopotu/problemu. Może masz jakiegoś linka do takiego efektu, to spróbuję reprodukcję zrobić? |
 |
|
|
|
 |
dege99
Bywalec

|
Wysłany: Pią 11 Lut, 2011 21:52
|
|
|
zamieszczam przyklad sceny: szary prostokat ma byc tlem dla textu oraz powodowac efekt rozmazania [ blur ] dla ruchomych zdjec.
Jezeli dobrze wszystko zrozumialem w przykladzie ktory pokazales nie jest to mozliwe [ dla uzyskania plynnosci konieczne by bylo podzielenie zdjec na bardzo male kawalki ] , mozliwe ze sie myle - piatek po pracy troche trudniej sie mysli ;] |
|
|
|
 |
^Januszr

|
Wysłany: Sob 12 Lut, 2011 18:48
|
|
|
chyba mam niszę intelektualną, bo znowu nie jestem pewien czy dobrze zrozumiałem. Ale zobacz sobie swi - może o to chodziło? |
 |
|
|
|
 |
dege99
Bywalec

|
Wysłany: Wto 01 Mar, 2011 14:19
|
|
|