SWiSH Forum Strona Główna SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Efekt w galerii, wykonalne w swishmaxie?
Autor Wiadomość
ari007 
Bywalec

Wysłany: Nie 30 Sty, 2011 20:38   Efekt w galerii, wykonalne w swishmaxie?

Siema, znalazłem ciekawa galerie http://matthewclarck.com/gallery/paula/index.html i bardzo podoba mi się efekt zbliżania zdjęć.. zastanawiam się czy można wykonać cos takiego w swishmaxie? Wyobrażam sobie wykonanie czegos podobnego np. w 3ds maxie (ustawiając kamere i najeżdżając nią na każde zdjęcie po kolei i poźniej odpowiednio zatrzymywać i odtwarzać konkretne klatki) ale zdaje sobie sprawę, że pewnie dużo by to wazyło... a przeciez nie o to chodzi... tak wiec, ma ktoś jakis pomysł? pozdrawiam

Jeśli link będzie sprawiał problemy to wejdzcie na http://matthewclarck.com i tam w galerie.

^Januszr 

Wysłany: Nie 30 Sty, 2011 21:17   

tak

ari007 
Bywalec

Wysłany: Nie 30 Sty, 2011 21:23   

A możesz go przedstawić?

^shastaan 

Wysłany: Pon 31 Sty, 2011 08:25   

Tak. Może.

[ Dodano: Pon 31 Sty, 2011 08:31 ]
Nie mogłem się powstrzymać :D

Postcardviewer masz tu:
http://simpleviewer.net/products/

wraz z innymi podobnymi, darmowymi galeriami - tiltviewer pewnie spodoba Ci się jeszcze bardziej, o zgrrrozo :D

Jak zrobić postcardviewer w swishu? Normalnie :] Każde zdjęcie ma inną wartość zmiennej, wartość zmiennej powoduje przejście do innej pozycji całego movie clipa zawierającego wszystkie zdjęcia. Druga zmienna, typu boolean, kontroluje zoom. Przesuwanie i powiększanie robisz na onSelfEvent(EnterFrame), żeby jeden skrypt obsłużył wszystko i żeby było płynnie...

^Januszr 

Wysłany: Pon 31 Sty, 2011 11:58   

tak, mogę.

ari007 
Bywalec

Wysłany: Pon 31 Sty, 2011 14:43   

Januszr, mogłbyś dodac przykład z dwoma kwadratami? bo próbuje to przerobić ale widocznie mi nie wychodzi.. Bo kwadraty powiekszają się, a mi chodzi zeby były statyczne i to my dojeżdżamy do nich a nie one do nas:P

Shastaan, super te darmowe galerie.. szkoda ze nie sa zapisane w swishu.. i rzeczywiście tiltviewer jest o niebo lepszy ale mi wystarczy PostcardViewer. Tylko mógłbyś troche jaśniej rozwinac to co napisałes jak to zrobić w swishu? tzn. chodzi mi np. o to że każde zdjęcie ma inna wartość zmiennej... - jak je przypisać?, chyba że one już sa ustawiane automatycznie to gdzię je znaleźć? i jak wartość zmiennej powoduje przejście do innej pozycji całego movie clipa zawierającego wszystkie zdjęcia?

Z góry dziękuje bardzo za pomoc!

^Januszr 

Wysłany: Pon 31 Sty, 2011 15:13   

Cytat:
Januszr, mogłbyś dodac przykład z dwoma kwadratami?

obawiam się, że nie. Najpierw pytasz czy można. Odpowiedź dostałeś. Nie zamknąłeś tematu. Potem czy mogę pokazać jak. Pokazałem. Nie zamknąłeś tematu. Teraz pytasz czy uda mi się przerobić. A ja zamiast zastanawiać się jak to zrobić myślę, jakie kolejne życzenia przyjdą do głowy... Reasumując, pewnie znajdziesz kogoś bardziej cierpliwego.
Pozdrawiam :)

ari007 
Bywalec

Wysłany: Pon 31 Sty, 2011 15:25   

Czyli rozumiem, że jesli zołoże ( przy okazji zaśmiecając forum) nastepny temat z pytaniem czy mozesz dodac przykład z dwoma kwadratami to dodasz tak? ale czy to ma sens? nie możesz odłożyc swoje racje na bok i po prostu pomóc a nie pół rozmowy pouczajac mnie czy zadałem 1 czy 100 pytań w jednym tamacie... chyba nie o to chodzi... pytam w jednym temacie zeby nie zaśmiecać forum i jeśli ktos szukałby w przyszłoscie tego efektu to nie musi szukać kilku tematów i próbowac je połączyc tylko mogłby sobie przeczytać wszystko w jednym.... milion tematów na tym forum ma po kilka pytań założyciela tematu (i nawet Ty odpowiadałes CIERPLIWIE na te pytania) i jakos nie widziałem żeby to był dla Ciebie albo kogokolwiek problemu a mnie nagle się uczepiłes... Zrobiłem Ci coś czy o co chodzi? A jeśli naprawde Ci to przeszkadza to nie ma problemu - założe nowy temat... tylko powiedz.

[ Dodano: Pon 31 Sty, 2011 20:23 ]
Udało sie:) dzieki wielkie za pomoc! pozdro

Odpowiedz do tematu