|
SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH
|
Player plików .swf na stronę |
Autor |
Wiadomość |
czestmir
Doradca

|
Wysłany: Sro 26 Sty, 2011 12:23 Player plików .swf na stronę
|
|
|
Witam
Mam skompresowany jpeg2sww do .swf zbiór plików kolo*.jpg
Czyli jak odtworze w przeglądarce to odpala mi sie slideshow.
Kompresuje skryptem w linuxie:
/usr/local/bin/jpeg2swf -q 100 -r 5 -M -f -o $DESTDIR/kamera.swf $DESTDIR/*.jpg
Chciałbym teraz zaimportować ten filmik kamera.swf to jakiegoś playera plików .swf na stronie, ale takiego który ma przyciski: play, stop, pause, cofanie, przewijanie do przodu, do tyłu, mógłby zwalniac przeglądanie (skrypt ma parametr -r 5, a wiec odtwarza 5 ramek na sekunde). Czy jest taki gotowy player na strone, ktory importuje sobie plik : kamera.swf, lub moze poprosze o jakis tutorial w swishu. |
|
|
|
 |
^Januszr

Pomógł: 216 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 1854 Skąd: Stolyca od urodzenia
|
Wysłany: Sro 26 Sty, 2011 14:22
|
|
|
Nie jestem expertem, jednak nasuwa mi się pytani: po jakiego groma konwertujesz obrazki do swf po to aby wyświetlać to jako film? Otwórz SwishMax, powrzucaj do niego obrazki, zrób sobie guziki do przewijania i będziesz miał tak jak będziesz chciał. Jeżeli ten kompiler działa z ActionScript w wersji 3 to zapomnij o Swish.
Playery masz w komponentach w swishu, Może okażą się przydatne?
PS. Pod linuchem swish działa, ale podczas instalacji trzeba zignorować błąd. |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
 |
|
|
|
 |
czestmir
Doradca

|
Wysłany: Sro 26 Sty, 2011 15:20
|
|
|
Kolego, to jest serwer www, ktory kompresuje co 1 godzina 600 zdjec z kamer z 1 godziny do swf.
Jak długo swf załącza 600 obiektów .jpg o wielkosci 20 KB kazdy?
To pytanie do ciebie
Skrypt w linuxie odpalany z crona sam kompresuje do swf te 600 obrazków, mysle ze to oszczedza czas i lacze. Bo .swf odpalany na stronie zalaczaly by te 600 obrazkow chyba dluzej niz pojedynczy plik .swf?
Znalazlem cos fajnego:
JW Player, ale on odtwarza strumieniowe .flv a nie swf.Ma pasek przewijania jak youtube.
Mozna jpeg-i kompresowac do flv ffmpeg, ale to zajmuje duzo czasu i zuzywa duzo mocy przerobowych serwera.
Pytanie:
jaka jest roznica w wielkosci (MB) pliku flv i swf utworzonego z tej samej ilosci plikow jpg? |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.07 sekundy. Zapytań do SQL: 10 |
|
|