|
SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH
|
Unload |
Autor |
Wiadomość |
gremed
Przyjaciel

|
Wysłany: Pią 14 Sty, 2011 20:13
|
|
|
Hehe. Taaaakiii waaaruuunek? Będę próbował. Tylko jak nie mam edytora skryptu więc wszystkie polecenia muszę odnaleźć w zakładkach i wybrać. Ale jak wnioskuje to jest instrukcja warunkowa "if...". A resztę wpiszę. To znaczy przepiszę bo jej nie rozumiem. Ale domyślam się że kluczowe tutaj są znaki "&&"?
[ Dodano: Pią 14 Sty, 2011 21:40 ]
Próbowałem wpisać ten warunek. Dla przycisku next:
if(_root.N<3 && _root.menu._visible = false). Ale wyskakuje mi błąd. Przyjmuje natomiast if(_root.N<3 && _root.menu._visible_false) . Nie wiem dlaczego tak się dzieje. W dodatku nie działa przycisk po wpisaniu tego warunku (bo jak zamiast "=" wpiszę"-" to pewnie nie ma prawa działać ) A chciałem się zapoznać z tym "if-em" bo może mi się przydać. Prosiłbym o modyfikacje mojego swi przy pomocy tej opcji. Póki co to prościej będzie ukryć przyciski "next-prev" po wyładowaniu klipu z kontenera i po problemie. Tak mi się wydaje
[ Dodano: Sob 15 Sty, 2011 01:19 ]
Siedzę sobie w pracy i dłubię. Druga w nocy. No i gotowe. Jak teraz? http://gremed.cba.pl/srebro/srebro.html (nieaktywny jest przycisk "strona główna" i "next"). Zrobiłem to tak jak pisałem.
1.Przycisk z miniaturką:
a. chowa wszystkie miniaturki
b. ładuje zewnętrznego swf-a z dużym zdjęciem
c. "idzie" do klatki gdzie startuje menu z przyciskami "prev" i "next"
2. Przycisk "unload" na zdjęciu:
a. wyładowuje swf-a
b. uwidacznia miniaturki
c. idzie do klatki gdzie nie ma jeszcze menu z przyciskami "prev" i "next"
3. Przyciski "prev" "next" zrobiłem tak jak mi pisałeś. |
|
|
|
 |
^shastaan

Pomógł: 72 razy Dołączył: 09 Gru 2007 Posty: 688 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: Sob 15 Sty, 2011 13:54
|
|
|
http://swish.wodip.opole....wforum.php?f=22 - już Ci to wklejałem, wszystko z tego linka musisz kumać. Tym razem lekcja 20sta.
Bez edytora skryptu możesz chyba złożyć ze sobą dwa ify:
Kod: | if(_root.N<3) {
if(_root.menu._visible = false) {
_root.N += 1;
etc.
}
} | i zadziała tak samo jak z &&
Kup se SWiSH Max'a - edytor skryptu jest wporzo.
[ Dodano: Sob 15 Sty, 2011 14:02 ]
&& to operator logiczny "i". Kto nie zna operatorów ten jest jajo. :]
http://help.adobe.com/pl_.../operators.html |
_________________ Prowadzę stacjonarne i zdalne szkolenia z grafiki, również ze SWiSH. Program ustalany indywidualnie w zależności od potrzeb klienta. Szczegóły na www.kreopka.pl
|
|
|
|
 |
gremed
Przyjaciel

|
Wysłany: Sob 15 Sty, 2011 14:48
|
|
|
Ok. Mam nadzieje że choć trochę pamiętasz jak pierwszy raz zobaczyłeś kartkę z takimi operatorami symbolicznymi . Teraz i tak dzieli mnie przepaść od tego co wiedziałem jeszcze miesiąc temu. Ale nadal jest ciężko. Nieraz moim problemem jest nie to że nie mogę czegoś znaleźć tylko to że nie wiem czego szukać, o co zapytać. Co do pełnej wersji swisha to kupię na pewno. Ale wersja mini ma wg mnie jeden plus. Nie posiadając edytora skryptu zmusza mnie do wyszukania w menu i poskładania poszczególnych poleceń w całość. I zauważyłem że to mi dużo daje. Nieraz, gdyby pojawiło się zmęczenie i zniechęcenie skończyło by się na opcji "kopiuj-wklej". Ale czy to by mnie czegoś nauczyło? Nie wiem. Póki co dzięki za pomoc. To co potrzebuję do moich galerii już umiem zrobić (a jak rysowałem pierwszy prostokąt to znałem tylko "loadMovie"). Teraz tylko muszę popracować nad szatą graficzną i walorami estetycznymi. No i pewnie odezwę się jak będzie problem.
[ Dodano: Czw 27 Sty, 2011 00:57 ]
http://www.emeraldkrakow.pl/oferta.php?id=49
No i zrobione. Galerie srebra to "wasza wiedza+chęć pomocy+moje zawzięcie+czas". Myślę że każda następna rzecz przyjdzie mi teraz łatwiej. A tutaj jak zobaczycie jakieś niedociągnięcia to chętnie wysłucham rad. Co do wizualnego wyglądu chciałem zachować podobieństwo do strony właściwej-głównej. I myślę że w miarę to się udało. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.11 sekundy. Zapytań do SQL: 10 |
|
|