Ocena header'a |
Autor |
Wiadomość |
Lepikur
Przyjaciel
|
|
|
|
|
^shastaan
Pomógł: 72 razy Dołączył: 09 Gru 2007 Posty: 688 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: Wto 28 Gru, 2010 14:20
|
|
|
To nagłówek? Trudno oceniać bez całości ale wydaje mi się nieco duży.
Down state guzików taki sam jak up state. Brzydko się to zachowuje.
Auto chyba w prawo bo wjeżdża na napis a za tyłem ma dużo przestrzeni.
Retrolegion cośtam cośtam udało mi się przeczytać dopiero za 3 odświeżeniem - dłużej to pokazuj i bardziej odetnij od tła żeby było czytelniej czy coś.
No i pokaż z resztą strony to Ci powiem czy ładne :] |
_________________ Prowadzę stacjonarne i zdalne szkolenia z grafiki, również ze SWiSH. Program ustalany indywidualnie w zależności od potrzeb klienta. Szczegóły na www.kreopka.pl
|
|
|
|
|
Lepikur
Przyjaciel
|
Wysłany: Wto 28 Gru, 2010 15:48
|
|
|
No faktycznie, napis trochę za krótko znajduje sie na scenie, o down state po prostu zapomniałem, w końcowym projekcie na pewno będzie. Całej strony jeszcze nie pociąłem, zawsze robiłem strony (mocno powiedziane) w tabelkach, to jest pierwszy projekt w ktorym chcę użyć DIV + CSS wiec pewnie trochę sie bede bawił, w każdym razie layout wyglada tak:
http://lepikur.webd.pl/abc/www.jpg
Myślę że rozmiar nagłówka jest ok
EDIT:
Dolna tablica rejestracyjna nie będzie ucięta, dopiero teraz zauważyłem |
|
|
|
|
^shastaan
|
Wysłany: Wto 28 Gru, 2010 16:24
|
|
|
header: Masz zoptymalizowane grafiki w nagłówku? Coś dużo to waży.
layout: Strasznie się to wszystko ciśnie ze sobą. Drobne rzeczy musisz zmienić żeby oddechu nabrało, marginesy ujednolicić i chyba zwiększyć. Tekst może spróbuj zmniejszyć. Cienie może nieco subtelniej...
Strzelam, mogę pudłować :] Trzeba to wziąć do ręki i poszukać rozwiązania.
No i nie podoba mi się chyba tło pod nagłówkiem.
Kurcze, fajny szkic. Może być fajna strona. Ale trzeba dociągnąć :]
Pozdro. |
_________________ Prowadzę stacjonarne i zdalne szkolenia z grafiki, również ze SWiSH. Program ustalany indywidualnie w zależności od potrzeb klienta. Szczegóły na www.kreopka.pl
|
|
|
|
|
Lepikur
Przyjaciel
|
Wysłany: Wto 28 Gru, 2010 19:05
|
|
|
Dzięki za rady, mam takie same odczucia co do stronki... coś nie gra ale nie wiadomo co ;] zobaczymy, pobawie się w photoshopie, może coś wyjdzie. Jeśli chodzi o czcionkę to masz racje, pierwotnie była mniejsza o 2 jednostki, ale osoba dla której to robię uparła się aktualny rozmiar, niestety...
Jeśli chodzi o tą świeżość na stronce to jednak decydując się na styl retro/grunge ciężko to
pogodzić ...może zmiana niektórych szczegółów poprawi wygląd, pochwale się efektem końcowym
Yo
Mam jedno pytanie, można uniknąć efektu ciągłego przeładowywania headera przy przejściach na kolejne podstrony? ....trochę denerwujące |
|
|
|
|
grave
Doradca
|
Wysłany: Sro 29 Gru, 2010 19:06
Moje WWW: http://www.drafting.pl |
|
|
Lepikur napisał/a: |
Mam jedno pytanie, można uniknąć efektu ciągłego przeładowywania headera przy przejściach na kolejne podstrony? ....trochę denerwujące |
Jeśli masz flasha osadzonego w html to wydaje mi się, że nic z tym nie zrobisz. |
_________________ http://www.drafting.pl |
|
|
|
|
^shastaan
|
Wysłany: Sro 29 Gru, 2010 23:54
|
|
|
Można. Trzeba znać Ajax. |
|
|
|
|
|
soraya
Początkujący
|
Wysłany: Pon 03 Sty, 2011 16:17
|
|
|