Dziwna konwersja do swf |
Autor |
Wiadomość |
cykcyyk
Bywalec

|
Wysłany: Nie 05 Gru, 2010 19:18 Dziwna konwersja do swf
|
|
|
Witajcie! Zadziwia mnie sposób w jaki swish (max2) konwertuje poniższy plik do formatu swf. Czy ktoś wie dlaczego animacja jest przesunięta w lewy górny róg????? Dzięki Serdeczne za ewentualna pomoc. |
|
|
|
 |
^Januszr

Pomógł: 216 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 1854 Skąd: Stolyca od urodzenia
|
Wysłany: Nie 05 Gru, 2010 19:47
|
|
|
Nie mam dwójki już. SM3 exportuje ok. Może popróbuj pobawić się ustawieniami exportu i odznacz offset to suit use as MovieClip? |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
 |
|
|
|
 |
cykcyyk
Bywalec

|
Wysłany: Nie 05 Gru, 2010 21:20
|
|
|
spróbowałem odznaczyć - jak zasugerowałeś i wyeksportowało prawidłowo ale tylko grafike. poza tym wyeksportowany plik się wiesza i nie działa poprawnie. PS - jeżeli możesz zwróć uwagę, że "cale.swf"sie wiesza a w wersji "zaznaczone offset to suit.swf" chociaż plik nie wyświetla sie poprawnie to przynajmniej działa. /przy przesuwaniu strzałek zmieniają sie miesiące/
MA ktos jakiś pomysł???? |
|
|
|
 |
^Januszr

Pomógł: 216 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 1854 Skąd: Stolyca od urodzenia
|
Wysłany: Pon 06 Gru, 2010 11:48
|
|
|
cykcyyk, u mnie przy exporcie do swf9 nie wiesza się tylko działa powoli - bardzo. Jak poczekam to i uruchomi się. A miesięcy i tak nie mogę przesuwać - w żadnej z wersji.
To, że skrypt powolutku działa to raczej nie kwestia ustawień widoku. |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
 |
|
|
|
 |
|